Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας

Να εγκριθούν άμεσα, χωρίς δικαιολογίες και αστερίσκους, όλα τα αιτήματα για την τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία, αλλά και να προσληφθεί μόνιμο επιστημονικό δυναμικό σε κάθε σχολική μονάδα, για κάθε είδους υγειονομική και ιατρική ανάγκη όλων των μαθητών, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς την υπουργό Παιδείας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι από τις 8 γνωστές περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν βοήθειας με σχολικό νοσηλευτή σε σχολεία του Ηρακλείου, μόνο οι 3 καλύφθηκαν. Ανέφερε τη χαρακτηριστική περίπτωση μη χορήγησης νοσηλευτικής βοήθειας σε 13χρονη μαθήτρια Γυμνασίου στην πόλη του Ηρακλείου με σακχαρώδη διαβήτη «Τύπου 1», παιδί μονογονεϊκής οικογένειας που καλείται είτε να αλλάξει σχολείο, προκειμένου να συνεχίσει να περιθάλπεται από σχολικό νοσηλευτή, είτε να πληρώσουν οι γονείς ιδιωτικό νοσηλευτή.

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι συνέπεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής διαχρονικά των κυβερνήσεων, η οποία αντιλαμβάνεται τις ανάγκες ζωτικής σημασίας ως κόστος». «Είναι η πολιτική που αναγορεύει τα πάντα σε ατομική ευθύνη, "βγάζοντας λάδι" τις κρατικές ευθύνες, που μετακυλίει μία υποχρέωση του κράτους στους γονείς», τόνισε ο Μ. Συντυχάκης.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή υποστήριξε ότι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου έχουν ικανοποιηθεί μέχρι τώρα 38 από τα 41 εγκεκριμένα αιτήματα για πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή, καθώς επίσης ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καλύφθηκαν οι 10 από τις 15 λειτουργικές ανάγκες του κλάδου σχολικών νοσηλευτών πλήρους ωραρίου.

Να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες με όρους μονιμότητας, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναπτύσσοντας το αίτημα για μία υγειονομική μονάδα σε κάθε σχολείο με ευθύνη παρακολούθησης των μαθητών, εκτίμησης της υγείας τους, παροχής πρώτων βοηθειών και περιοδικών προληπτικών ελέγχων, σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ