Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Στον δρόμο 24 στις Οκτώβρη διεκδικούν τις ανάγκες τους

«Δεν "προσαρμοζόμαστε" - Αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας!» δηλώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, που τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη καλούν μαζί με τους μαθητές σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία! - ΟΧΙ στην πανεπιστημιακή αστυνομία - 300 ευρώ μηνιαίο στεγαστικό επίδομα - Παιδαγωγική επάρκεια μέσα στο πτυχίο.

Αντιμέτωποι ήδη με μία καθημερινότητα ελλείψεων, επιτακτικών αναγκών και προβλημάτων όπως αυτή εκδηλώθηκε και με τις περικοπές στο ζεστό νερό σε εστία, στα προβλήματα μεταφοράς, στο περιστατικό της πτώσης φοιτητή στο ΑΠΘ, οι φοιτητές διεκδικούν συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης μπροστά στο κύμα ακρίβειας που φέρνει πολλούς φοιτητές απέναντι σε τεράστια εμπόδια στις σπουδές και με περιορισμούς στις δαπάνες που προμηνύουν παγωμένα αμφιθέατρα.

Δηλώνουν πως δεν θα δεχτούν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ψήφισε και επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, παρά την απόρριψή τους από τους φοιτητές, τους διδάσκοντες, τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και διεκδικούν κάλυψη όλων των αναγκών τους. Δηλώνουν για μια ακόμα φορά πως η πανεπιστημιακή αστυνομία και η ένταση της καταστολής δεν έχει θέση στις σχολές.

«Δευτέρα 24 Οκτώβρη - Κλειστά σχολεία - Οι μαθητές τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Στην Αθήνα δίνει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στην υπόλοιπη χώρα πορείες προγραμματίζονται σε δημαρχεία, Περιφέρειες και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με φοιτητικούς συλλόγους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ