Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΟΔΗΓΗΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΣ ΓΙΑ ΤΟ 13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οπως όλα δείχνουν... μπορούμε να πάμε καλά!

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες νέοι άνθρωποι, από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου που βρίσκεται σε κυκλοφορία ο «Οδηγητής» με τις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, κάνουν τα πάντα για να φτάσουν παντού!

Η διακίνηση του «Οδηγητή» είναι ήδη η μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας. Μέσα σε τρεις μόλις μέρες, Οργανώσεις όπως η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Κεντρική Μακεδονία και η Ηπειρος όλα δείχνουν πως έχουν ήδη ξεπεράσει τη διακίνηση των Θέσεων του ΚΣ για το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, το 2018. Οι φιλόδοξοι στόχοι μας μπορούν να υλοποιηθούν!

Παντού, με ενθουσιασμό και αισιοδοξία η κάθε Οργάνωση έχει τη δική της συμβολή στην «τυπική» έναρξη της κορυφαίας διαδικασίας για την ΚΝΕ. Είναι παρά πολλά τα στιγμιότυπα που επιβεβαιώνουν μια σειρά από ζητήματα που καταγράφονται και στις Θέσεις του ΚΣ. Υπάρχουν επίσης παντού «δυνατές» εικόνες που δημιουργεί η προσπάθεια των μελών της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο, να ανοίξουν τη συζήτηση, με αφορμή τη διακίνηση του «Οδηγητή», για το «τι και πώς πρέπει να κάνουμε για να γίνουν τα πράγματα αλλιώς».

Είναι χιλιάδες όσοι σήμερα θέλουν να μάθουν τι λένε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ για όσα συμβαίνουν. Οσοι εκτιμούν τη μαχητικότητα και την ελπίδα που δυναμώνει μέσα στην προσπάθεια ο λαός και η νεολαία να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης έχει δώσει το 30% του πλάνου της, εκατοντάδες φύλλα, σε πλατείες και στέκια νεολαίας, σε κόσμο με τον οποίο μέχρι πρότινος δεν είχαμε ξαναβρεθεί. Η Οργάνωση των Ιωαννίνων βρίσκεται σε πορεία κάλυψης του πλάνου της, γιατί από την πρώτη μέρα έφτασε σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Στην Οργάνωση της Σπουδάζουσας της Αθήνας, σε δύο αμφιθέατρα της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής διακινήθηκαν 40 φύλλα!


Σε σχολεία και πανεπιστήμια συναντάμε συνεχώς νέους ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν και να δράσουν, με όλους τους να αναγνωρίζουν τον ρόλο της ΚΝΕ. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα μαθητών μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη που έχουν διακινήσει δεκάδες φύλλα, εξηγώντας στους συμμαθητές τους τους λόγους που οι ίδιοι έχουν πάρει την απόφαση να δρουν ως ομοϊδεάτες εθελοντές. Η ΤΟ Φυσικομαθηματικής στην Αθήνα έχει ήδη διακινήσει 100 φύλλα σε φοιτητές της Σχολής.

Οι Οργανώσεις δίνουν τη μάχη της διακίνησης των Θέσεων του ΚΣ και ταυτόχρονα πρωτοστατούν για ό,τι «καίει» τους νέους ανθρώπους σήμερα. Οι σύντροφοί μας στο Ηράκλειο ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου να πάνε εξόρμηση στις Εστίες του Πανεπιστημίου και βρέθηκαν να μαζεύουν νερά από τους πλημμυρισμένους χώρους μαζί με τους οικότροφους. Στην Πάτρα, εδώ και τόσες μέρες «στολίζουν» την αρμάδα των δολοφόνων του ΝΑΤΟ που πήγε να δέσει στο λιμάνι της πόλης, μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων στους Φοιτητικούς Συλλόγους για να «βουλιάξει» η πλατεία της Πάτρας στο συλλαλητήριο των φορέων ενάντια στην ακρίβεια που δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις για την πλειοψηφία του κόσμου. Στα Εξάρχεια, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διακίνησαν δεκάδες φύλλα «Οδηγητή», την ίδια στιγμή που απέδειξαν στην πράξη ότι οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι στη γειτονιά είναι για να παίζουν τα παιδιά και όχι για να στρατοπεδεύουν τα ΜΑΤ.


Μέσα σε αυτό το κλίμα, και στο πλαίσιο της κομμουνιστικής άμιλλας, είναι αρκετοί και όσοι τώρα παίρνουν την απόφαση να γίνουν μέλη της ΚΝΕ. Η εικόνα τόσων ανθρώπων σε κάθε πόλη και χώρο, με χαμόγελο και αποφασιστικότητα να παλεύουν για την πιο όμορφη υπόθεση, εμπνέει. Ηταν πολύ ενθαρρυντικές τέτοιες εικόνες στην Ξάνθη, στη Χαλκίδα και αλλού. Και θα πληθύνουν.

Συνεχίζουμε δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τους μεγάλους μας στόχους!



Σ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ