Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πιέσεις προς τους Συλλόγους Γονέων που ισοδυναμούν με οικονομική εξόντωση!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πιέσεις προς τους Συλλόγους Γονέων για τροποποιήσεις στα καταστατικά τους και έκδοση ΑΦΜ ασκεί ο δήμος της Αθήνας, «εκβιάζοντάς» τους με τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων!

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου 20 μέρες εστάλη e-mail από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων της Διεύθυνσης Παιδείας του δήμου προς τους διευθυντές των σχολείων για να φτάσει στους Συλλόγους Γονέων. Στο κείμενο αυτό ουσιαστικά συνδέονται οι διαδικασίες των εκλογών των Συλλόγων, οι εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες τους, αλλά και οι παραχωρήσεις χώρων για δραστηριότητες στους Συλλόγους Γονέων με την αλλαγή του καταστατικού τους και την υποχρεωτική έκδοση ΑΦΜ.

Ομως, για να αλλάξει καταστατικό ένας Σύλλογος απαιτούνται τουλάχιστον 600 ευρώ. Οι πιέσεις αυτές λειτουργούν εντελώς αποτρεπτικά για τους γονείς που εθελοντικά θέλουν να συμμετάσχουν στα κοινά των σχολείων των παιδιών τους και να κάνουν ό,τι καλύτερο για αυτά.

Το θέμα έφερε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο δημοτικός της σύμβουλος Χάρης Βουρδουμπάς επισήμανε ότι το κείμενο που στάλθηκε στα σχολεία, εκφράζει παντελή άγνοια για την πραγματικότητα των Συλλόγων Γονέων και ότι οι απαιτήσεις αυτές σημαίνουν οικονομική εξόντωση για τους Συλλόγους. «Τι θα κάνει η διοίκηση του δήμου, θα καλύψει αυτά τα λεφτά ή θα συνεχίσει να εκβιάζει λέγοντας πως δεν θα τους αναγνωρίσει; Μάλιστα υπάρχουν υπάλληλοι του δήμου, ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο, που πιέζουν προέδρους Συλλόγων Γονέων και τους ζητούν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι μέσα σε 3-4 μήνες θα αλλάξουν το καταστατικό τους για να πάρουν άδεια παραχώρησης κάποιου χώρου. Ζητούν ΑΦΜ από τους Συλλόγους Γονέων, ενώ οι Σύλλογοι Γονέων είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των γονιών σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τους. Δεν έχουν οικονομικές συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τον δήμο, ούτε από πουθενά αλλού και η διοίκηση του δήμου τούς αντιμετωπίζει σαν επιχειρήσεις», τόνισε ο Χ. Βουρδουμπάς και έθεσε τα ερωτήματα: «Τελικά γιατί δυσκολεύουν τόσο τη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων; Μήπως επειδή δεν είναι αρεστές οι διεκδικήσεις πολλών από αυτούς για την τραγική κατάσταση που υπάρχει σε σχολικές υποδομές και στον εξοπλισμό πάρα πολλών σχολείων με ευθύνη του δήμου; Μήπως για να εφαρμόσουν τη νομοθεσία που υπάρχει ήδη τα τελευταία χρόνια και θέλει να πετάξει έξω από τα σχολεία τους Συλλόγους Γονέων, για να μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν οι χώροι τους από κάθε λογής ιδιώτες;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ(2023-03-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το Πολιτιστικό Κέντρο στην Ευελπίδων(2013-07-18 00:00:00.0)
Θέλουν να αλλάξουν το χαρακτήρα των συλλόγων γονέων(2012-02-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-12-15 00:00:00.0)
Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ειρήνη(2007-05-03 00:00:00.0)
Μήνας Ειρήνης στην Κοκκινιά(2005-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ