Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγαλώνει η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» στον Περσικό Κόλπο

«Η αποστολή και της δεύτερης φρεγάτας από την ελληνική κυβέρνηση στον Περσικό Κόλπο, στη ΝΑΤΟική πολεμική επιχείρηση "Διαρκής Ελευθερία", αποτελεί άλλη μια πρόκληση για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Οργάνωσης τονίζει συγκεκριμένα:

«Η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει αμέσως την επιδίωξη - με μορφή στρατιωτικής εντολής - των Αμερικανών, αποδεικνύοντας ότι έχει υπαχθεί απευθείας στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Η φρεγάτα "Ψαρά", που απέπλευσε χτες από τη χώρα μας, έρχεται μα προστεθεί στη φρεγάτα "Σαλαμίς", για να καλύψει τις αμερικανοΝΑΤΟικές ανάγκες στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, καθώς και στο μισθοφορικό σώμα που ήδη έχει σταλεί στο Αφγανιστάν.

Επιπρόσθετα, στο πλήρωμα της φρεγάτας συμμετέχουν και στρατεύσιμοι ναύτες και υπαξιωματικοί, αίροντας στην πράξη τα περί εθελοντικής συμμετοχής σε αποστολές εκτός συνόρων, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, μετά το χαστούκι απροθυμίας που δέχτηκε από τους νέους της χώρας μας να καταταγούν μισθοφόροι, επανέρχεται με επιπλέον κίνητρα για να προσελκύσει περισσότερους νέους.

Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μεγαλώνει, την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί εξαγγέλλουν επίθεση στο Ιράκ και σ' άλλες χώρες, την απειλή του πυρηνικού ολέθρου, ενώ οι εκατόμβες νεκρών στο Αφγανιστάν και στη Μέση Ανατολή συνθέτουν μια εφιαλτική πραγματικότητα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα.

Η υποτέλεια της κυβέρνησης για άλλη μια φορά φέρνει δεινά και κινδύνους στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία. Ο ελληνικός λαός, η νεολαία, οι νέοι στρατευμένοι δε συναινούν στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στη λογική που θέλει τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να μετατρέπονται σε μισθοφόρο- τοποτηρητή των όπου Γης συμφερόντων του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους στρατευμένους, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς της να καταδικάσουν τη νέα πρόκληση και την κλιμάκωση της ελληνικής εμπλοκής στους τυχοδιωκτισμούς των Αμερικανών, να ενισχύσουν το αντιιμπεριαλιστικό- φιλειρηνικό κίνημα και να απαιτήσουν:

  • Την επιστροφή όλων των, εκτός συνόρων, ελληνικών αποστολών
  • Να σταματήσει η μετατροπή του ελληνικού στρατού σε μισθοφορικό
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό
  • Να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ