Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Πρωτοβουλίες για συντονισμό της δράσης

Την επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αντιδραστικότερο και τη «βιομηχανία» μηνύσεων, δικαστικών διώξεων, και καταδικών σε βάρος αγωνιστών κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» Λάρισας.

Οπως επισήμαναν στη συνέντευξη Τύπου, όσον αφορά στον εκλογικό νόμο, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, με τη συγκατάθεση της ΝΔ, θα φέρει ένα νέο καλπονοθευτικό σύστημα (το λεγόμενο γερμανικό). Και πρόσθεσαν πως η επικείμενη, προς το αντιδραστικότερο, αλλαγή του συστήματος αποτελεί μέρος των γενικότερων αντιδημοκρατικών επιλογών που προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Σχετικά με τις διώξεις σε βάρος αγωνιστών υπογράμμισαν ότι είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια δίωξης όσων αγωνίζονται για την ειρήνη, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους και ότι πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού, που αναζητά το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης και του αγώνα μπρος στα οξυμένα και πιεστικά λαϊκά προβλήματα. Και κατήγγειλαν ότι οι διώξεις αυτές εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργείται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την κυβέρνηση, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που οδηγεί στην οικοδόμηση του πιο αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, καταργώντας στοιχειώδεις κεκτημένες ατομικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Καταλήγοντας στη συνέντευξη Τύπου τόνισαν ότι στις συνθήκες αυτές, αποκτά μεγάλη σημασία ο αγώνας του μαζικού κινήματος και των φορέων του ενάντια στα καλπονοθευτικά συστήματα, προβάλλοντας ως αίτημα την επιβολή, ως πάγιου εκλογικού συστήματος, της απλής αναλογικής και ο αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών κατακτήσεων και ελευθεριών του λαού και της νεολαίας. Και για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης ανακοίνωσαν ότι η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θα πάρει τις εξής πρωτοβουλίες:

- Συνάντηση με μαζικούς φορείς της πόλης.

- Εκδοση προκήρυξης και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς.

- Σύσκεψη των φορέων της πόλης.

- Δραστηριότητες για τη διεύρυνση της συμμετοχής των φορέων σ' αυτό τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ