Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Κλιμάκωση με πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

«Βάζουμε μπροστά τις μηχανές του αγώνα»: Αγωνιστικό κάλεσμα στα συνδικάτα από το ΠΑΜΕ

Αγωνιστικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της πανελλαδικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς, φθηνό ρεύμα και τρόφιμα για τον λαό, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Ταυτόχρονα, καλεί τα συλλογικά όργανα των συνδικάτων χωρίς καμία καθυστέρηση να βάλουν μπροστά τις μηχανές του αγώνα για να φτάσει παντού το απεργιακό μήνυμα.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπου αποφασίστηκε η απεργία για τις 9 Νοέμβρη, οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση απεργιακού ξεσηκωμού και αγωνιστικής κλιμάκωσης, με πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Ειδικότερα, με τις παρεμβάσεις τους για το περιεχόμενο της συνεδρίασης ανέδειξαν την ανάγκη πριν ...γίνουν «pass» οι μισθοί και η ζωή των εργαζομένων «να δυναμώσουν το αγωνιστικό κλίμα και η πίεση για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα. Να είναι απάντηση στο κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, στους εκβιασμούς και τα καλέσματα για "προσαρμογή στον θάνατο" με την παροχή δελτίων για φαγητό και θέρμανση». Οπως αναδεικνύει το ΠΑΜΕ, «πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!».

«Καμία αναμονή, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους επίδοξους "σωτήρες" που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις και σωτηρία», είναι το κάλεσμα που απευθύνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, θυμίζοντας την πείρα που έχουν οι εργαζόμενοι: «Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα βάζει τους αγώνες και την παρέμβασή μας στην άκρη, που θα εντάσσει τους αγώνες μας σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στον λάκκο των υποσχέσεων, που θα αυξάνονται».

Στον αντίποδα, όπως υπογραμμίζεται στο δελτίο του ΠΑΜΕ για τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, «οι παρατάξεις της πλειοψηφίας, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, με τη στάση και τις θέσεις τους, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά τον ρόλο τους ως βαλβίδας αποσυμπίεσης των αγώνων στη γραμμή και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Επιχειρούν μέσω των προτάσεών τους να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους, να τους ενσωματώσουν στα παιχνίδια των κυβερνητικών εναλλαγών.

Αθώωσαν τον ρόλο της ΕΕ και υπερασπίστηκαν την πρόσφατη, απαράδεκτη Οδηγία της προς τα κράτη - μέλη για τους κατώτατους μισθούς που ψήφισαν τα κόμματά τους, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οδηγία που επιχειρεί να προσαρμόσει τα ήδη χαμηλά επίπεδα των μισθών στις αξίες της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, στα μακροπρόθεσμα επίπεδα της παραγωγικότητας της εργασίας».

Στη συνέχεια εξηγεί το ΠΑΜΕ ότι «αυτόν τον πυρήνα είχαν αφετηρία οι προτάσεις του προεδρείου της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για "λελογισμένες αυξήσεις στους μισθούς" και οι αναφορές για τις "οριζόντιες παροχές που δίνει η κυβέρνηση". Η απόσταση που κράτησαν αυτές οι παρατάξεις από τα κόμματά τους, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τα περισσότερα άρθρα του εκτρωματικού νομοσχεδίου για την "εξυγίανση" των Ναυπηγείων Ελευσίνας, δεν τους "ξεπλένει", δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν!».

Το ΠΑΜΕ καλεί «τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν την κατάσταση και την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη στα χέρια τους. Να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε αυτή η απεργία να ταρακουνήσει κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους», και «τα συλλογικά όργανα των συνδικάτων χωρίς καμία καθυστέρηση να βάλουν μπροστά τις μηχανές του αγώνα, με συνεδριάσεις των ΔΣ, με Γενικές Συνελεύσεις, με πολύμορφη δράση και πρωτοβουλίες για να φτάσουν σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε γραφείο, εργοστάσιο, γιαπί, καράβι, στις γειτονιές, παντού.

Οι αγώνες σε COSCO, e-food, ΛΑΡΚΟ, στα λιπάσματα και στα πετρέλαια της Καβάλας, ο μεγάλος απεργιακός αγώνας που εξελίσσεται στη "Μαλαματίνα" δείχνουν τοn δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τοn λαό!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ