Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων

Σε κινητοποίηση την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων καλεί η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, ενάντια στην υποβάθμιση των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας. Το Κέντρο «εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό», ενώ «κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του μετά την παραίτηση της διευθύντριάς του, αφού πλέον λειτουργεί μόνο με μία παιδοψυχίατρο, η οποία είναι ιδιώτης με σύμβαση με ημερομηνία λήξης», καταγγέλλει η Ομάδα σε ανακοίνωσή της. Την πρωτοβουλία στηρίζουν επίσης σωματεία και φορείς της περιοχής.

«Σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η Ψυχική Υγεία παιδιών και εφήβων, που απαιτεί εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και σταθερή θεραπευτική σχέση», υπογραμμίζει η Ομάδα Γυναικών, η υποβάθμιση του Κέντρου έχει αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν δεκάδες οικογένειες με χρόνια ή νέα προβλήματα, να μην μπορούν να συνταγογραφηθούν δεκάδες θεραπείες. Στο μεταξύ, η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και υπερεφημέρευσης των γιατρών, θα επιβαρυνθεί από την εξέλιξη αυτή ακόμα περισσότερο «με κίνδυνο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω έλλειψης παιδοψυχιάτρων».

«Δεν θα επιτρέψουμε να αντιμετωπίζουν την ψυχική υγεία τη δικιά μας και των παιδιών μας σαν κόστος! Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν παιχνίδια με την υγεία μας!», τονίζει διεκδικώντας: Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο με όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε πρωτοβάθμια φροντίδα ψυχικής υγείας. Ενίσχυση της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλους χώρους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές Ψυχικής Υγείας ενηλίκων αλλά και παιδιών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλου του λαού δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ