Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΑ ΠΛΟΙΑ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
Ανακοινώσεις για επιστροφή των πληρωμάτων

...που θα αντικατασταθούν από άλλους ναυτεργάτες - ομήρους των ανταγωνισμών

Ως θέμα χρόνου εμφανίζουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και δημοσιεύματα τον απεγκλωβισμό των δύο πληρωμάτων από τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που είχαν τεθεί υπό κατάληψη στο Ιράν.

Πρόκειται για τα πληρώματα των ελληνόκτητων πλοίων «Delta Poseidon» και «Prudent Warrior». Τα δύο πλοία είχαν δεσμευτεί από το Ιράν ως αντίποινα για την κατάσχεση που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ, καθ' υπόδειξη των ΗΠΑ, του φορτίου, ιρανικού πετρελαίου, που μετέφερε το ρωσικό δεξαμενόπλοιο «LANA», ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου (τώρα το πλοίο αυτό είναι αγκυροβολημένο στη ράδα του Πειραιά).

Υπενθυμίζεται ότι το «Delta Poseidon» είναι του εφοπλιστή Διαμαντίδη με 25 άτομα πλήρωμα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και 2 Ελληνες. Το «Prudent Warrior» είναι της ναυτιλιακής εταιρείας «POLEMBROS» του ομίλου του εφοπλιστή Πολέμη, με 23 άτομα πλήρωμα, ανάμεσά τους 8 Ελληνες ναυτεργάτες και ένας Κύπριος.

Ομως, το θέμα δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ, καθώς μπορεί μεν να φαίνεται ότι απεγκλωβίζονται οι ναυτεργάτες των πληρωμάτων των δύο πλοίων, όμως οι πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας που αναφέρουν τη σχετική πληροφορία, αυτό που δεν λένε είναι ότι η συμφωνία με το Ιράν προβλέπει ότι οι ναυτεργάτες που απεγκλωβίζονται τώρα, θα αντικατασταθούν από άλλους συναδέλφους τους. Θα συνεχίσουν δηλαδή ναυτεργάτες να μένουν όμηροι στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στους οποίους η χώρα βρίσκεται χωμένη ως τον λαιμό με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ