Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις του Συλλόγου Πολιτισμού «Π. Φύσσας»

Μια σημαντική συζήτηση για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό έγινε χτες το βράδυ στα Παλαιά Σφαγεία των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, στο πλαίσιο των πολύμορφων εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτήν τη βδομάδα ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P. Φύσσας». Συμμετείχαν οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα, Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και Μαρίνα Δαλιάνη, και από το «οmnia tv» o Λουκάς Σταμέλος.

Οι εκδηλώσεις για όλη τη βδομάδα περιλαμβάνουν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου και stand up, και ολοκληρώνονται το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη με κεντρική συναυλία στο Σιλό του Πολυχώρου Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στις 7 μ.μ., όπου συμμετέχουν οι: Boomerang, Innervoice, Social Waste, Tiny Jackal, Νατάσσα Μποφίλιου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ματούλα Ζαμάνη, και την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη με αντιφασιστική συγκέντρωση στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι, στις 5.30 μ.μ.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Η ένατη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής συμπίπτει με την ουσιαστική έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, όπου δικάζονται οι εφέσεις των χρυσαυγιτών σε μια προσπάθεια ανάκλησης της ιστορικής πρωτόδικης απόφασης της 7ης Οκτωβρίου του 2020. (...) Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε! Το χρωστάμε όλοι και όλες στον Παύλο και στη στάση του, να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή τη μέρα. Να τη θυμόμαστε και να την κουβαλάμε μαζί μας ως πυξίδα. Μια πυξίδα που μας φανερώνει τον τρόπο και μας δίνει τη δύναμη να μαχόμαστε ενάντια στη Χρυσή Αυγή και σε κάθε λογής νεοναζιστικό μόρφωμα, σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής όπου αυτό φιλοδοξεί να υπάρχει. Είναι χρέος μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι όλες και όλοι να θυμούνται τη 18η του Σεπτέμβρη ως τη μέρα που "έφυγε" ο Παύλος και ως τη μέρα εκείνη που με βία μας φανέρωσε πως δεν υπάρχει ενδιάμεση οδός: 'Η με τους φασίστες ή με τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ