Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις το περασμένο Σάββατο σε τέσσερις πόλεις

Μουδανιά
Μουδανιά
Το μήνυμα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα», εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του, μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο σε διάφορες πόλεις:

Στο Ναύπλιο

Στο πάρκο Κολοκοτρώνη, όπου έγιναν οι εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, η προσέλευση άρχισε από νωρίς το απόγευμα με αρκετούς νέους, εργαζόμενους αλλά και οικογένειες.

Εκ μέρους του ΤΣ Αργολίδας της ΚΝΕ χαιρετισμό απηύθυνε η Γραμματέας του, Νέλλη Ρέππα, ανοίγοντας τις εκδηλώσεις, ενώ ακολούθησε μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα από μέλη και φίλους της ΚΝΕ για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου, που αναφερόμενος στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία σε συμπόρευση με το Κόμμα στους αγώνες του σήμερα, αλλά και στις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μεγάλο λαϊκό γλέντι από το τοπικό συγκρότημα «3 και μια» με έντεχνα, λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια, μέχρι αργά και με μεγάλο κέφι.

Ναύπλιο
Ναύπλιο
Στον χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ το δικό τους ξεχωριστό «παρών» έδωσαν οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», με τις δραστηριότητές τους. Λειτούργησαν, τέλος, νεανικά στέκια, καθώς και έκθεση με θέμα «Μία σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!».

Στην Κόρινθο

Αντίστοιχα εκδηλώσεις έγιναν στην Κόρινθο, κορυφώνοντας τη φεστιβαλική δραστηριότητα στον νομό.

Το πρόγραμμα άρχισε με χαιρετισμό μαθήτριας μέλους της ΚΝΕ, για να ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα που ετοίμασε η πολιτιστική ομάδα του Κόμματος και της ΚΝΕ στο νομό, με τίτλο «...ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους...», που κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, στάθηκε στην ιστορία των Φεστιβάλ 48 χρόνια τώρα και αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, αλλά και στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. «Τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία του φέρνουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που δεν διστάζει να προχωρήσει σε κάθε είδους έγκλημα με σκοπό την εξασφάλιση των κερδών», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η βαρβαρότητα που συνεπάγονται όλα αυτά.

Τσαριτσάνη
Τσαριτσάνη
Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους Βασιλική Τσίφτση στο τραγούδι, Χρήστο Σκόνδρα στο μπουζούκι και Γιώργο Μπεκιάρη σε κιθάρα - τραγούδι, που κράτησε μέχρι αργά.

Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου» στον χώρο, που ζωγράφισαν και στη συνέχεια εξέθεσαν τα έργα τους.

Στα Ν. Μουδανιά

Επίσης, εκδήλωση έγινε στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα άρχισε με χαιρετισμό από τον Νίκο Καραδήμο, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Στην κεντρική ομιλία, ο Ανδρέας Κοράκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι «το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που οργανώνει μια ουσιαστική συζήτηση για τις πραγματικές αιτίες των όσων βιώνουμε, για το πού παν τα πράγματα και πού βρίσκεται η διέξοδος και ταυτόχρονα μπαίνει μπροστά παντού για μέτρα ανακούφισης αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά καλύτερη μέρα». Ταυτόχρονα ανέδειξε ότι «η στάση του Κόμματος μέσα στην πανδημία, σε μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες και μέτωπα, έχει φτιάξει δυνατότητες για να εκφραστεί μεγαλύτερη συσπείρωση ευρύτερων ανθρώπων με το ΚΚΕ. Δυνατότητες, όμως, που θέλουμε να εκφραστούν με το δυνάμωμα του κινήματος και των αγώνων αλλά και με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ κάθε μέρα, αλλά και στις εκλογές που θα γίνουν τους επόμενους μήνες», τόνισε.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε συναυλία από το νεανικό συγκρότημα «Γουέστ Μες» και λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με τους Μαρία Γιαννούλη, Κώστα Μικρό και Δημήτρη Χόντα.

Στον χώρο υπήρχαν ακόμη έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση για τον πόλεμο.

Στην Τσαριτσάνη

Το Φεστιβάλ πέρασε και από τη γεμάτη με κόσμο πλατεία της Τσαριτσάνης Λάρισας.

Στον χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ οι δραστηριότητες άρχισαν το απόγευμα, με τουρνουά πινγκ - πονγκ που είχε μεγάλη συμμετοχή.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Δαμιανός Μπαλασούλης, Γραμματέας του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων επισήμανε: «Μπροστά σε όλους μας μπαίνει το δίλημμα: `Η θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαό, ή θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε κανέναν λόγο να αφήσουμε τη ζωή μας να ξοδεύεται σε μια κρίση διαρκείας αναμένοντας μια καλύτερη μέρα, όπως διακηρύσσουν κάθε φορά οι αστοί και τα επιτελεία τους. Η προοπτική των μικρών και μεγαλύτερων αντιστάσεων του σήμερα βρίσκεται στον συνολικό αγώνα αντιπαράθεσης με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, με την εξουσία των μονοπωλίων, με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Και ιδιαίτερα εδώ, στην Τσαριτσάνη, είναι σημαντικές οι πρωτοβουλίες της Οργάνωσης. Το διεκδικητικό πλαίσιο που βάζουν οι κομμουνιστές για απλά πράγματα, όπως η καθαριότητα αλλά και για τα πιο σημαντικά. Το σχέδιο πόλης της Τσαριτσάνης ή τα παράλληλα έργα του αναδασμού. Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά οι κομμουνιστές για να προβάλουν, να αναδείξουν, να ενημερώσουν τους κατοίκους της Τσαριτσάνης με κάθε μέσο. Και με το ΔΕΛΤΙΟ που έβγαλε η Οργάνωση, τη νέα αυτή περιοδική έκδοση που φωτίζει τη μία και μόνη αλήθεια. Αυτή του λαού. Με το ΚΚΕ, λοιπόν, τη μοναδική δύναμη που δίνει διέξοδο στη λαϊκή πάλη!».

Ακολούθησε λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τους Θανάση Τζήκα, Παναγιώτη Ζιώγα και Αντώνη Ζιώγα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις αυτές τις μέρες(2022-08-27 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(2022-08-25 00:00:00.0)
Οι επόμενοι σταθμοί στο καλοκαιρινό «ταξίδι»(2022-08-18 00:00:00.0)
Οι εκδηλώσεις αυτές τις μέρες(2018-08-22 00:00:00.0)
Ταξιδεύει στα νησιά και τα χωριά(2013-08-20 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2011-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ