Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 28 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το ταξίδι του με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 27 Αυγούστου προγραμματίζονται:

-- Στο Ναύπλιο, στο πάρκο Κολοκοτρώνη στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου. Ακόμα θα υπάρχει αφιέρωμα από μέλη της ΚΝΕ για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, καθώς και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «3 και μία». Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου, μαθητικό στέκι καθώς και γωνιά του «Κόκκινου Αεροστάτου».

-- Στην Κόρινθο, όπου οι εκδηλώσεις του ξεκινούν στις 8 μ.μ., στον Φλοίσβο και περιλαμβάνουν: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο: «...ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους...» από την τοπική Πολιτιστική Ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ομιλία από τον Γιώργο Καραγιάννη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Λαϊκό γλέντι με τους: Βασιλική Τσίφτση τραγούδι, Χρήστο Σκόνδρα μπουζούκι, Γιώργο Μπεκιάρη κιθάρα - τραγούδι. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και προβλέπονται επίσης δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

-- Στην πλατεία Τσαριτσάνης, στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δαμιανός Μπαλασούλης, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τους Θανάση Τζήκα, Παναγιώτη Ζιώγα και Αντώνη Ζιώγα.

-- Στα Ν. Μουδανιά, στην πλατεία Ομόνοιας, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Κοράκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τους «Γουέστ Μες» και λαϊκό γλέντι με τους Μαρία Γιαννούλη, Κώστα Μικρό, Δημήτρη Χόντα. Στον χώρο θα λειτουργούν γωνιές μαθητών και νέων εργαζομένων καθώς και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Την Κυριακή 28 Αυγούστου

Στην Κάλυμνο, στην πλατεία Χριστού από τις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αλέκος Ελευθερίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα, συναυλία από νεανικά σχήματα του νησιού, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και λαϊκό - νησιώτικο γλέντι με τους Μανώλη Μεϊμάρη, Κώστα Ιακώβου, Νικόλα Χελιώτη και Γιώργο Γαβαλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ