Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται το ταξίδι του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη χώρα με εκδηλώσεις και πολιτικές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις και νησιά, με το κεντρικό του σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Με ζωντάνια και μαζικότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου η «στάση» του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Τήνο, στον Πύργο.

«Το Φεστιβάλ καταφέρνει να παραμένει κάθε χρόνο ζωντανό και επίκαιρο, ακριβώς επειδή τέτοια είναι η καινοτόμα πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα για να ζούμε, να δουλεύουμε, να μορφωνόμαστε πολύ καλύτερα. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη άλλωστε της τεχνολογίας και της επιστήμης, η εκρηκτική άνοδος της παραγωγικότητας της εργασίας επιτρέπει σήμερα στην εργατική τάξη και στα παιδιά της να ζουν πολύ καλύτερα, δουλεύοντας λιγότερες ώρες. Αντ' αυτού, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στο σημερινό σύστημα οι τομές αυτές αξιοποιούνται για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης της δουλειάς», σημείωσε στην ομιλία του ο Γιώργος Υφαντής, επικεφαλής της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ. Απηύθυνε δε κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων που αναπτύσσονται παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα του τηνιακού λαού κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης και των διαφόρων αστικών κομμάτων να γεμίσουν το νησί με ανεμογεννήτριες, καταστρέφοντας το φυσικό τοπίο και την ομορφιά του νησιού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κέφι και χορό από ντόπιους καλλιτέχνες.

Τις επόμενες μέρες
  • Στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 21.00 στην πλατεία της Τσαριτσάνης. Θα μιλήσει ο Δαμιανός Μπαλασούλης, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τους Θανάση Τζήκα, Παναγιώτη Ζιώγα και Αντώνη Ζιώγα.
  • Ακόμα, την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη στις 9 μ.μ., στο πάρκο Δορυλαίου (περιοχή «θεατράκι», πίσω από το γήπεδο του Πανσερραϊκού) στις Σέρρες. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Γιάννη Βασιλειάδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Συναυλία με τίτλο «Μαζί στον αγώνα, λαϊκά και ξάστερα», με τους Πάνο Κοσμίδη, Μιχάλη Μπουρέλο, Αστέρη Πασχαλιά και Δημήτρη Ψαρρά. Συναυλία - γλέντι με το συγκρότημα «Βουκολική Διαταραχή». Στον χώρο θα λειτουργούν: Στέκι για τη γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία. Μαθητικό Στέκι, Φοιτητικό Στέκι και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ