Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Οι εκδηλώσεις αυτές τις μέρες
Σήμερα, Τετάρτη

Εκδήλωση γίνεται στην Αιανή Κοζάνης, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Ρίμπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ακόμα, θα προβληθεί βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει γλέντι με τους Δημήτρη Κιτσιούλη, Φώτη Παππά και Δώρα Δημαράκη.

Αύριο, Πέμπτη

Τη σκυτάλη των φεστιβαλικών ραντεβού παίρνει το Αλιβέρι της Εύβοιας, όπου θα γίνει εκδήλωση (που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιούλη και είχε αναβληθεί), στις 8.30 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Στις 9.15 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα, που αρχίζει στις 8.30 μ.μ., περιλαμβάνει ακόμα: Συναυλία έντεχνου τραγουδιού με τους Γ. Ιακώβου και Μ. Ρέτσα, βιντεοπροβολή για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς» και λαϊκό γλέντι με τους Π. Κυριώτη και Π. Τζανή.

Στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Ταζνακάκη, στις 9 μ.μ., με αφιέρωμα στον κομμουνιστή καλλιτέχνη Μάνο Κατράκη. Οπως σημειώνει η Οργάνωση για τον μεγάλο ηθοποιό, «δίδαξε και "ποίησε" ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή "σκηνή" του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αη Στράτη, στην Ικαρία. Επιλέγουμε να τιμήσουμε τον Μάνο Κατράκη στον τόπο καταγωγής του, την Κίσσαμο. Στο πρόσωπο του Μάνου Κατράκη τιμάμε τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και όχι απλά δεν υπέγραψαν δήλωση μετάνοιας αλλά μετέτρεψαν τις φυλακές σε κάστρα αγώνα». Θα ακολουθήσουν, στην εκδήλωση, πολιτική ομιλία από τον Νίκο Αποστολίδη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Χανίων και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, καθώς και κρητικό γλέντι από τους Κ. Παχάκη, Κ. Λιβυάκη και Α. Κλειδουχάκη.

Στην Τήνο, εκδήλωση θα γίνει στις 8 μ.μ., στην παλιά Ψαραγορά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παραδοσιακούς χορούς, ομιλία από τον Νίκο Στραβοπόδη, στέλεχος της ΚΝΕ, λαϊκό γλέντι από τους Κουσουνάδη Πέτρο, Μαλακατέ Περικλή, Πρωτόπαπα Βάνα και Τσιφρικά Γιώργο. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου

Στο Αίγιο η εκδήλωση του Φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Ποσειδώνα. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος όπου θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη.

Στη Χαλκιδική, εκδήλωση θα γίνει στην παραλία των Νέων Μουδανιών στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Παρθενιάδης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ.

Στην Τσαριτσάνη Λάρισας γίνεται επίσης εκδήλωση στις 9.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τους Δημήτρη Μπουρνάκα και Νίκο Αλεξόπουλο. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».

Στην Κω, εκδήλωση θα γίνει στο Πάρκο Ξενία και θα περιλαμβάνει: Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα του νησιού με τους Βασίλη Κεφαλιανό, Κλαούντιο Χαμίτι, Παντελή Κόλια. Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Ομιλία από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Νησιώτικο - κρητικό γλέντι από τον Βασίλη Κόκκαλη και την ορχήστρα του. Στο χώρο θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» αλλά και παιδότοπος.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org