Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥ
Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή μας σε αυτόν!

Σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο «alt.gr», ο στρατιώτης Κουρελάς Λαυρέντης, που υπηρετεί στον Εβρο, αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, την πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τον κίνδυνο πιο γενικευμένης σύρραξης, παίρνω την απόφαση να γράψω αυτή την επιστολή για να εκφράσω την αντίθεσή μου στη συνεχιζόμενη ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Είμαι αντίθετος με την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μου, με την αποστολή πολεμικού υλικού, σφαίρες, πυροβόλα, τεθωρακισμένα, γιατί αποδυναμώνουν την άμυνα της χώρας. Ολος αυτός ο εξοπλισμός αγοράστηκε από τον ιδρώτα και το υστέρημα του λαού μας.

Είμαι αντίθετος με τη δημιουργία και την ενίσχυση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη τη χώρα, τη χρησιμοποίηση από τη ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή των υποδομών της, λιμάνια, οδικοί άξονες, στρατόπεδα, γιατί την μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων, η παρουσία τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του λαού μας. Δεν μας προστατεύουν από την τουρκική επιθετικότητα, όπως επικαλούνται κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες, αφού το ΝΑΤΟ είναι που ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα, δεν αναγνωρίζει σύνορα, αξιωματούχοι του δηλώνουν συνεχώς "βρείτε τα".

Τι είδους προστασία αποτελούν οι κοινές ασκήσεις Αμερικανών (που πριν την άσκηση το έπαιζαν "τουρίστες" στην Αλεξανδρούπολη) και άλλων "συμμάχων" με τις τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις με σενάριο κατάληψης νησιού του Αιγαίου; Τι προστασία είδε ο κυπριακός λαός από την παρουσία στο νησί της αγγλοΝΑΤΟικής βάσης κατά την εισβολή και κατάληψη μεγάλου μέρους του νησιού το 1974;

Είμαι αντίθετος με τη συνεχιζόμενη αύξηση των δαπανών για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες. Δίνονται κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ, δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. Την ώρα που οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων συνεχώς και χειροτερεύουν, με τα έξοδα να διογκώνονται για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών. Να υπάρχουν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής, ακόμα και νερού, σε πολλές μονάδες, τα έξοδα για τις μετακινήσεις μας να έχουν εκτοξευτεί και ο εξευτελιστικός μισθός των 8,7 ευρώ να μη φτάνει για ένα μπουκαλάκι νερό τη μέρα.

Είμαι αντίθετος με την αποστολή στρατιωτών και στελεχών σε μονάδες ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ, στα σύνορα με τη Ρωσία. Οι Ελληνες φαντάροι έχουμε αξίες και ιδανικά. Εχουμε δώσει όρκο στην πατρίδα μας, για την υπεράσπιση του λαού μας, για την ανεξαρτησία και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Δεν παρουσιαστήκαμε στον στρατό για να βαράμε προσοχή στους φονιάδες των λαών, τους Αμερικανούς και τους ΝΑΤΟικούς. Δεν έχουμε καμία δουλειά να βρεθούμε εκτός συνόρων, να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Δηλώνω αντίθετος στο να συμμετάσχω εγώ, η μονάδα μου.

Πιστοί στον όρκο και στο χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, στον λαό της, στις οικογένειές μας οφείλουμε να καταδικάσουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή μας σε αυτόν!

Χαιρετίζω τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού μας και της νεολαίας, που "μπλοκάρουν" τη μετακίνηση των ΝΑΤΟικών φονιάδων, στα λιμάνια, στα τρένα, στους οδικούς άξονες.

Είμαι περήφανος που η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα γίνει κοντά στην περιοχή μου, στις Νηές Μαγνησίας, με σύνθημα: "Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία!".

Μια κίνηση που δείχνει έμπρακτα την αντίθεση της νεολαίας απέναντι σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Να απαιτήσουμε αποφασιστικά το κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων!

Να βροντοφωνάξουμε "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά!"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ