Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μήνυμα της νεολαίας από τις Νηές!

«Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ετσι γράφεται η Ιστορία!». Με αυτό το σύνθημα από χτες και μέχρι την Κυριακή, η καρδιά της νεολαίας χτυπάει στις Νηές της Μαγνησίας, όπου για 31η χρονιά πραγματοποιείται η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ.

Χιλιάδες νέοι και νέες στέλνουν μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, για το συμφέρον της αστικής τάξης.

Ενάντια στη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που κλιμακώνεται, με ορατό τον κίνδυνο να γενικευτεί, ακόμα περισσότερο μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις - φωτιά της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στέλνουν μήνυμα να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ' όλη την Ελλάδα, καμία συμμετοχή - καμία εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κανένας φαντάρος, αξιωματικός ή στρατιωτικό υλικό εκτός συνόρων.

Οχι τυχαία, το μήνυμα αυτό εκπέμπεται από τη Θεσσαλία. Μια περιοχή που όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τη συμβολή και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση, έχουν μετατρέψει σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό προγεφύρωμα.

Με πυξίδα και την πρόσφατη Συμφωνία για τις βάσεις, στρατιωτικές δυνάμεις και εξοπλισμός των ΗΠΑ είναι μόνιμα εγκατεστημένα στη Μαγνησία, στη βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Από το Στεφανοβίκειο απογειώθηκαν με την έναρξη του πολέμου επιθετικά ελικόπτερα των Αμερικανών για τις χώρες της Ανατ. Ευρώπης, δίπλα στην πρώτη γραμμή.

Στη Λάρισα προχωρά η «αναβάθμιση» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, με επίκεντρο την 110η Πτέρυγα Μάχης, για να φιλοξενούν τις δολοφονικές μηχανές των ΗΠΑ. Οπως τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά «Global Hawk» και τα «F-35», με ακτίνα δράσης από τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα ως και τη Μέση Ανατολή.

Ολες αυτές οι υποδομές, μαζί με τη βάση της Σούδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τα ιπτάμενα ραντάρ στο Ακτιο και άλλες εγκαταστάσεις, συνενώνονται με αντίστοιχες ΝΑΤΟικές υποδομές της περιοχής και συγκροτούν μια ετοιμοπόλεμη φονική μηχανή.

Από εκεί, λοιπόν, από μια περιοχή που είναι στο «κάδρο» των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, χιλιάδες νέοι στέλνουν μήνυμα πως δεν καταπίνουν το παραμύθι της «ασφάλειας» και της «σταθερότητας», που εξασφαλίζουν τάχα η παρουσία των ΝΑΤΟικών και η εμπλοκή της χώρας στα βρώμικα ευρωατλαντικά σχέδια.

Με τη συμμετοχή των τριών Γενικών Γραμματέων από τα Κομμουνιστικά Κόμματα Εργαζομένων Ισπανίας, Μεξικού και Τουρκίας, αλλά και αντιπροσωπειών από 8 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης, η Κατασκήνωση της ΚΝΕ στέλνει ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών, ενάντια στο σάπιο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης, της προσφυγιάς.

Στέλνει μήνυμα πως χιλιάδες νέοι και νέες εμπνέονται και διδάσκονται από τις λαμπρές σελίδες της ηρωικής Ιστορίας της ταξικής πάλης που γράφτηκαν στο Τρίκερι. Γιατί εκεί ήταν και είναι πάντα για τον λαό η σωστή πλευρά της Ιστορίας: Στην «όχθη» του ανυποχώρητου αγώνα για τα δικά του συμφέροντα και όχι στην όχθη των εκμεταλλευτών.

Στέλνει μήνυμα πως ο λαός, η νεολαία έχουν το δίκιο με το μέρος τους και τη δύναμη να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις: Δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά. Ανοίγοντας με τον αγώνα τους τον δρόμο της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της φιλίας με τους γείτονες λαούς. Τον δρόμο του σοσιαλισμού!Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ