Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΓΟΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Εστειλε επιστολή για τον περιορισμό των διαδηλώσεων!

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» / «Να μη μας πιάνει στο στόμα του» λένε οι αυτοαπασχολούμενοι

Μία ακόμα αντιλαϊκή παρέμβαση έγινε χτες από τον δήμαρχο Αθήνας Κ. Μπακογιάννη. Με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητά μέτρα καταστολής για τις πορείες και τις διαδηλώσεις των εργαζομένων, με το πρόσχημα ότι κλείνουν το κέντρο και δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στις βασικές οδικές αρτηρίες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα που ζητάει ο δήμαρχος είναι να «εφαρμοστεί συστηματικά ο υφιστάμενος νόμος για τις πορείες και τις υπαίθριες συγκεντρώσεις», το άθλιο νομοθέτημα που ψηφίστηκε εν μέσω πανδημίας με σκοπό τον περιορισμό των διαδηλώσεων, διευρύνοντας τις δυνατότητες των κατασταλτικών μηχανισμών να περιορίζουν και να απαγορεύουν κατά το δοκούν το δικαίωμα στη διαδήλωση.

«Σε "λαγό" της κυβερνητικής καταστολής αποφάσισε να μετατραπεί ο κ. Μπακογιάννης», αναφέρει σε σχόλιό της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Και εκεί που όλοι θα περίμεναν μια συγγνώμη για την άθλια κατάσταση στο κέντρο της πόλης, ο κύριος Μπακογιάννης αποφάσισε να μετατραπεί σε "λαγό" της κυβερνητικής καταστολής, στέλνοντας επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για να απαγορεύσουν - περιορίσουν τις διαδηλώσεις, γιατί αυτές δήθεν διαταράσσουν "την κοινωνική και οικονομική ζωή".

Διερμηνεύει τα συναισθήματα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών όπως θέλει και όπως του αρέσει, όμως η αγανάκτηση ξεχειλίζει για τον αποτυχημένο δήμαρχο Αθηναίων, για το φιάσκο του "Μεγάλου Περιπάτου" και την εγκατάλειψη όλων των γειτονιών που δεν προσελκύουν τουρίστες. Οχι μόνο για την εικόνα της Αθήνας, αλλά ακόμα περισσότερο για την ταλαιπωρία των ανθρώπων που υφίστανται κάθε μέρα εδώ και τόσους μήνες, με το κυκλοφοριακό χάος, "τη διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής"...

Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος "διακοσμήθηκε" με τις διαβόητες λαμαρίνες... Κλείνουν σχεδόν 9 μήνες από τότε που η λεωφόρος Πανεπιστημίου παραμένει σκαμμένη και λειτουργεί ως ο πιο κεντρικός σκουπιδότοπος της πόλης.

Αλήθεια, τις περισσότερες μέρες τον τελευταίο χρόνο, που δεν υπήρχε κάποια συγκέντρωση - διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, γιατί άραγε υπήρχε μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης;

Ο κύριος Μπακογιάννης αναλαμβάνει έναν διπλό ρόλο: Τροχονόμος των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας, και πρωτομάστορας της κυβερνητικής καταστολής. Γιατί αντιλαμβάνονται πολύ καλά στα κυβερνητικά - κρατικά επιτελεία ότι σε μια περίοδο που συντρίβεται το λαϊκό εισόδημα από την ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα σούπερ μάρκετ, που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, οι λαϊκές αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης θα πολλαπλασιαστούν.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα βάλουν στον γύψο τούς αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων... Για άλλη μια φορά θα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα αντιλαϊκά σχέδια καταστολής και αυταρχισμού».

«Να σταματήσει ο δήμαρχος να μας βάζει στο στόμα του για να "τρέξει" την καταστολή και την αντιλαϊκή πολιτική», τονίζει και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας σε ανακοίνωσή του, όπου επισημαίνει:

«Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του δήμαρχου Αθήνας να στείλει επιστολή στους υπουργούς της κυβέρνησης, κ. Βορίδη και κ. Θεοδωρικάκο, και να τους ζητήσει να πάρουν μέτρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και της διαμαρτυρίας του λαού στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης, εντελώς προκλητικά, τολμάει να μιλάει εξ ονόματος των επαγγελματιών της πόλης, χωρίς κανείς να τον έχει εξουσιοδοτήσει για κάτι τέτοιο (...)

Η μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους μικρούς επαγγελματίες είναι η φοροληστεία, τα χαράτσια που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μας φόρτωσαν. Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους πρέπει με την οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα μας να απαλλαγούμε από αυτές!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ