Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: «ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ» ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πώς και πώς περίμεναν ξενοδόχοι, αεροπορικές, εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης και όσοι δραστηριοποιούνται πέριξ του τουριστικού προϊόντος, την έναρξη της φετινής σεζόν.

Διανύοντας για τα καλά πλέον την τουριστική περίοδο η κίνηση των επισκεπτών στα αεροδρόμια της χώρας αγγίζει τα επίπεδα προ πανδημίας. Χαρακτηριστικά, στο «Ελ. Βενιζέλος», το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, η κίνηση τον Μάη έφτασε το 90% του 2019, ενώ διαφαίνεται περαιτέρω αύξηση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρ' όλα αυτά όλοι αυτοί αγωνιούν ότι δεν θα βγάλουν όσα θέλουν γιατί καθημερινά ανακοινώνονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων, με τις χαρακτηριστικές εικόνες από αεροδρόμια της Ευρώπης με τις ατελείωτες ουρές και τα «βουνά» από βαλίτσες. Ο λόγος; Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στις ίδιες αυτές εταιρείες. Οξύμωρο; Καθόλου!

Οσοι έχουν εργαστεί στις αντίστοιχες εταιρείες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τους μισθούς - φιλοδώρημα, τα εξαντλητικά ωράρια, τις ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, την άγρια εκμετάλλευση. Την ίδια ώρα και μετά από δύο χρόνια επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων στις μεταφορές με πρόσχημα την πανδημία, η επιστροφή στην «κανονικότητα» φέρνει ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση, κομμένες άδειες, ρεπό, κ.ά., αποδεικνύοντας τελικά ότι η κανονικότητα σε «έκτακτες» και μη συνθήκες είναι τα συντετριμμένα εργατικά δικαιώματα για λογαριασμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου.

Με αφορμή όλα αυτά ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει την ανακοίνωση της ΤΟ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενώ συζήτησε και με εργαζόμενους από τον χώρο του αεροδρομίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ