Σάββατο 2 Ιούλη 2022 - Κυριακή 3 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Τετραμερής συνάντηση των ΚΚ της Ελλάδας, της Ισπανίας, του Μεξικού και της Τουρκίας

Τετραμερής συνάντηση του ΚΚΕ, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιούλη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνάντησή τους, με θέμα «Δυναμώνουμε την εργατική - λαϊκή πάλη, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την επίθεση του κεφαλαίου, για τον σοσιαλισμό», τα 4 Κόμματα θα εκπροσωπηθούν στο ανώτατο επίπεδο. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος οι σύντροφοι:

  • Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Αστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας
  • Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού
  • Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας

Να σημειωθεί ότι τα 4 ΚΚ διατηρούν μακροχρόνιους συντροφικούς δεσμούς και πρόσφατα είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία για την Κοινή Ανακοίνωση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων σχετικά με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που συνυπέγραψαν 42 Κομμουνιστικά Κόμματα και 30 Κομμουνιστικές Νεολαίες από όλο τον κόσμο. Τα 4 ΚΚ συμμετέχουν στην προσπάθεια της «Διεθνούς Κομμουνιστικής Επιθεώρησης», ενώ τα 3 ευρωπαϊκά Κόμματα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία.

Την εισηγητική παρέμβαση στην τετραμερή συνάντηση θα κάνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των άλλων Κομμάτων.

Το Σάββατο 9 Ιούλη οι επικεφαλής των 4 Κομμάτων θα χαιρετίσουν τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ