Τετάρτη 8 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δύο χρονών παιδί σκότωσε τον πατέρα του

Το ζήτημα των θυμάτων της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ επανέρχεται μετά το νέο περιστατικό όπου δύο χρονών παιδί σκότωσε τον 26χρονο πατέρα του στο Ορλάντο. Το αγοράκι βρήκε το όπλο σε δωμάτιο του σπιτιού, που είχε αφεθεί χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και ενώ το περιεργαζόταν πυροβόλησε τον πατέρα του κατά λάθος πισώπλατα με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και οι δύο νεαροί γονείς είχαν αφεθεί ελεύθεροι πριν μερικό καιρό υπό όρους, καθώς αντιμετώπιζαν διώξεις για παραμέληση των παιδιών και χρήση ναρκωτικών.

Το ίδιο διάστημα, ένα ακόμη περιστατικό στις ΗΠΑ με θύμα έναν άστεγο στην Αριζόνα που πνίγηκε αβοήθητος τον περασμένο μήνα προκαλεί αίσθηση. Ο νεαρός άνδρας πέθανε αβοήθητος σε μία λίμνη μπροστά στα μάτια τριών αστυνομικών που αρνήθηκαν να τον διασώσουν. Οι τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

  • Η κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την ένοπλη εξέγερση κατά τα αιματηρά γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Γενάρη 2021 απαγγέλθηκε χτες στον αρχηγό της ακροδεξιάς νεοναζιστικής ομάδας «Proud Boys», Ενρίκε Τάριο, που θεωρείται ένας από τους πιο σθεναρούς υποστηρικτές του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ