Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής. Αυτήν την φορά είναι η σειρά της παιδείας, και πιο συγκεκριμένα των πανεπιστημίων, όπου για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υπογραμμίζει:

«Η παρουσία αυτή διαμορφώνει και τροφοδοτεί ένα σκηνικό έντασης, που αξιοποιείται από πρυτανικές αρχές και κυβέρνηση ώστε να δικαιολογηθεί η μονιμοποίηση της καταστολής και η αναμενόμενη παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Τα ΜΑΤ βρίσκονται μέσα στο πανεπιστήμιο για να διασφαλιστεί η επιχειρηματική λειτουργία του. Αλλωστε, οι διεκδικήσεις φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων, ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών, δεν ταιριάζουν στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση. Οι κατευθύνσεις για ένα πανεπιστήμιο δεμένο στις ανάγκες του κεφαλαίου - κατευθύνσεις που προωθήθηκαν με εντυπωσιακή προσήλωση από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών - πατάνε πάνω στα συντρίμμια δικαιωμάτων, κατακτήσεων και ελευθεριών.

Απαιτούμε να φύγει τώρα η αστυνομία από το ΑΠΘ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ