Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Ο θησαυρός του παππού»

Σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε η έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής»

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο θησαυρός του παππού», του Στρατή Δουνιά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσαν η «Σύγχρονη Εποχή» και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια λειτουργίας της «Σύγχρονης Εποχής».

«Ο θησαυρός του παππού» είναι ένα «Ταξίδι σε διάφορες "στιγμές" του χρόνου και της Ιστορίας», μια διασκεδαστική περιπέτεια που διαδραματίζεται στην Καλαμάτα.

Απευθυνόμενος στους γονείς ο συγγραφέας του βιβλίου είπε ότι «αξίζει η προσπάθεια να φέρετε τα παιδιά σε επαφή με τη λογοτεχνία, καθώς η λογοτεχνία συμβάλλει στην ανάπτυξη της σκέψης και της λογικής και συμμετέχει δυναμικά στη σφαιρική διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας, καθώς καλλιεργεί ταυτόχρονα και τις τρεις πλευρές του ανθρώπινου ψυχισμού: Τη νόηση, το συναίσθημα και τη βούληση.

Χωρίς συναίσθημα, φαντασία, φλόγα, χωρίς ισχυρή θέληση δεν μπορεί να υπάρξει έμπνευση, κίνητρο για την κατάκτηση δύσκολων στόχων, ακόμη και αυτών που δείχνουν ακατόρθωτοι. Η συνένωση αυτών των ψυχικών χαρισμάτων με τη γνώση είναι που οδηγεί στις μεγάλες πράξεις της Ιστορίας.


Γιατί η λογοτεχνία, τελικά, προπαντός εκείνη που διαπνέεται από τα πιο προχωρημένα ανθρώπινα ιδανικά, μεγαλώνει το μπόι του ανθρώπου, τον βοηθά να κατανοεί πως είναι πιο τρανός απ' την καθημερινή την έγνοια του, όπως έγραφε κι ο Ρίτσος, τον βοηθά να αποκτά συνείδηση της δύναμής του να μεταμορφώσει τον κόσμο...».

Στη συνέχεια ο συγγραφέας απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών αναγνωστών.

Ακολούθησε βιντεοπροβολή με τα στάδια της εικονογράφησης. Η Μ. Κοσμά, μέσα από προσχέδια και σκίτσα που έδειχνε, περιέγραψε στα παιδιά τα στάδια που ακολουθεί ένας εικονογράφος για να δώσει χρώμα και εικόνα σε μια ιστορία.

Αμέσως μετά, τα παιδιά ανέλαβαν να δώσουν πνοή και χρώμα σε σκίτσα του βιβλίου, συμμετέχοντας στο εργαστήριο εικονογράφησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ