Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συντροφιά με το «κόκκινο Αερόστατο» τις μέρες των διακοπών!

Με την πολυμορφία και την πολυθεματικότητα που το χαρακτηρίζει, το «κόκκινο Αερόστατο» κυκλοφορεί το 24ο τεύχος του και υποδέχεται την άνοιξη... διπλό, με δώρο μια ανθολογία διηγημάτων για τον πόλεμο, με τίτλο: «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ΕΙΡΗΝΗ τυλιγμένη...».

Το περιοδικό προτείνει σε αυτό το τεύχος μια σειρά παιχνίδια και δραστηριότητες έξω στην εξοχή, που πολλά παιδιά θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν με αφορμή και τις διακοπές και τις γιορτινές μέρες του Πάσχα.

Προτάσεις επίσης υπάρχουν χάριν της φιλαναγνωσίας, που η ανάπτυξή της είναι σταθερά στις επιδιώξεις του περιοδικού. Ετσι, πέρα από τα τέσσερα όμορφα διηγήματα που υπάρχουν στην Ανθολογία, στην κυρίως ύλη του περιοδικού τα παιδιά θα βρουν ένα ενδιαφέρον και διαφορετικό παιχνίδι: Θα μπορέσουν να φτιάξουν μια δικιά τους ιστορία βασιζόμενα σε αποσπάσματα από 11 πολύ γνωστά και πετυχημένα παιδικά βιβλία!

Οι αναγνώστες του περιοδικού θα βρουν ακόμα μια συνέντευξη με μια πολύ νεαρή πρωταθλήτρια στο βόλεϊ, που θα τους βοηθήσει να σκεφτούν τι σημαίνει πρωταθλητισμός, τι απαιτήσεις έχει.

Παράλληλα συνεχίζεται το αφιέρωμα για τον εργαζόμενο άνθρωπο, το οποίο επίσης έχει εμπνεύσει αρκετές ομάδες φίλων του «κόκκινου Αερόστατου» από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να επισκεφτούν εργασιακούς χώρους, να μιλήσουν με τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί, να σκεφτούν και να καταλάβουν τι σημαίνει ότι ο εργαζόμενος παράγει τα πάντα γύρω. Και τώρα μπροστά στην Πρωτομαγιά το αφιέρωμα αυτό συνεχίζεται και συνδυάζεται στο περιοδικό με τις σελίδες για τα τραγούδια της δουλειάς από όλο τον κόσμο.

Ακόμα, οι αναγνώστες θα συναντήσουν στις σελίδες του περιοδικού ανταποκρίσεις από τις ομάδες των φίλων του από όλη τη χώρα (δράσεις ενάντια στον πόλεμο, επισκέψεις σε εκθέσεις και παραστάσεις, πάρτι, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά.). Θα βρουν ακόμα σελίδες για το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, που απαντούν σε ερωτήσεις παιδιών, αλλά και μια συνέντευξη με τον χορευτή και ηθοποιό Ιβάν Σβιτάιλο. Φυσικά δεν λείπει η αγαπημένη στήλη του περιοδικού «το ημερολόγιο ενός απορημένου», ενώ το κόμικ του τεύχους είναι αφιερωμένο στην 9η Μάη και η στήλη «Επιστήμη» στα «ακραία καιρικά φαινόμενα». Ακόμα, όπως πάντα υπάρχουν χειροτεχνίες και κατασκευές, παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, σκάκι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ