Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Είναι η ώρα να ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων

Περιοδεία της Λ. Κανέλλη στο ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ Αγ. Δημητρίου

Περιοδεία στα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγ. Δημητρίου έγινε το προηγούμενο διάστημα από κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Λ. Κανέλλη μίλησε με δεκάδες εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) καθώς και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ).

Στην αναφορά στα εκπαιδευτικά ζητήματα και ιδιαίτερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και μαθητές των Ειδικών Σχολείων, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα για τις σοβαρότατες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό (ακάλυπτες διδακτικές ώρες), ελλείψεις σε αίθουσες και σε βασικές υλικοτεχνικές υποδομές καθώς και για την αναιμική κρατική χρηματοδότηση που μπλοκάρει επί της ουσίας το διδακτικό έργο. Τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά δεν μπορούν να επιλυθούν με την πολιτική που τα «βλέπει» όλα σαν κόστος ή με όρους φιλανθρωπίας και χορηγίας, πολιτική που ακολουθεί τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες και ότι ο μόνος δρόμος βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων είναι η μόνιμη και σταθερή διεκδίκηση.

Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να αναζωογονήσουν με τη δική τους συμμετοχή και κινητοποίηση, από τα κάτω, το κίνημα. Σημείωσε ότι τώρα που η κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό σύστημα καλούν τον λαό να σκύψει το κεφάλι στο όνομα των δήθεν εθνικών στόχων, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να μη χαμηλώσει, αλλά αντίθετα να ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων. Με μαχητικό τρόπο οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση όπου εκπαιδευτικοί πήραν τον λόγο και κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και προτάσεις τους. Η Λιάνα Κανέλλη δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα φέρει στη Βουλή όλα τα ζητήματα και τις προτάσεις τους, αλλά και θα σταθεί δίπλα και μπροστά στους αγώνες των εκπαιδευτικών για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ