Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με όλους τους τρόπους για την ενημέρωση του λαού

Ενα πλατύ, μαζικό, μαχητικό και πλούσιο σε δραστηριότητα άνοιγμα στους εργαζόμενους και τον λαό σε όλους τους νομούς πραγματοποιούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Δυτική Ελλάδα, ενημερώνοντας για τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Με ανακοινώσεις, αφίσες, ντουντούκες, πανό, πικέτες, τρικάκια, σποτ και συνθήματα, από την πρώτη μέρα της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία οι Οργανώσεις σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Ιθάκη βγήκαν στους δρόμους, πραγματοποιώντας ένα πλατύ πολιτικό άνοιγμα που συνεχίζεται, σημαίνοντας συναγερμό για τις εξελίξεις, κάλεσμα δράσης του λαού απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καθώς επίσης για να μη διαλέξει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας, να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ πανελλαδικά και να απομακρυνθούν οι ΝΑΤΟικοί από Αραξο, Ανδραβίδα και Ακτιο.

Από την πρώτη στιγμή οι Οργανώσεις της Αχαΐας βρέθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, σε γειτονιές όπως τα Ταμπάχανα, τα Προσφυγικά, τα Ζαρουχλέικα, η Αγυιά, αλλά και στις μεγάλες πλατείες της πόλης, στην Εγλυκάδα, στα Ψηλά Αλώνια, όπως επίσης στο Αίγιο και στη Δυτική Αχαΐα.

Αντίστοιχα, πλατύ άνοιγμα πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας, στις συνοικίες, όπως του Αγίου Γεωργίου, αλλά και σε Ναύπακτο, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, ενώ στον Πύργο της Ηλείας η Κομματική Οργάνωση βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε κεντρικές πλατείες και χώρους, αλλά και σε Αμαλιάδα, Λεχαινά, Γαστούνη, Ζαχάρω.

Ανάλογο άνοιγμα πραγματοποιήθηκε στα νησιά. Στη Ζάκυνθο έγιναν μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης στις γειτονιές της πόλης, αλλά και σε χωριά όπως Βολίμες, Παντοκράτορας, Αγιος Κήρυκας, Αγιος Δημήτρης, Αμπελόκηποι και Αλυκές. Στην Κεφαλονιά, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ άμεσα βρέθηκαν στο Αργοστόλι και τις γειτονιές του, αλλά και στη Σάμη.

Το κάλεσμα του Κόμματος βρίσκει ανταπόκριση από τον λαό, που κοντοστέκεται, ρωτά, εκφράζει την αγωνία του για τις εξελίξεις, αλλά και τη συμφωνία του με τις θέσεις του ΚΚΕ για καμία εμπλοκή της χώρας, να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος εκτός συνόρων, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Η δραστηριότητα αυτή συνεχίζεται και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη: Από την ΚΟ Αχαΐας στην Πάτρα: Στην πλατεία Ευβοίας & Ανθείας στα Ζαρουχλέικα στις 5.30 μ.μ. Στην πλατεία Νόρμαν στις 5.30 μ.μ. Από την ΚΟ Ζακύνθου: Στις πλατείες Σολωμού και Αγίου Μάρκου στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ