Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών της Αγιάς

Θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. και θα καταλήξουν στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λάρισα

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η μηχανοκίνητη πορεία που οργανώνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς, που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Αγιά και θα καταλήξει έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Η κινητοποίηση αυτή είναι η τρίτη μέσα σε έναν μήνα. Προηγήθηκαν μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς και συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.

Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος πρώην δήμου Νέσσωνα και Ελάτειας και καλεί τους αμυγδαλοπαραγωγούς της περιοχής σε μαζική συμμετοχή.

Οι αγρότες διεκδικούν να μη γίνει περικοπή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, να ενισχυθούν για την απώλεια εισοδήματός τους μέσα στην πανδημία, να παρθούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, να προχωρήσει άμεσα η καταβολή αποζημιώσεων στο 100% για τις καταστροφές από τους παγετούς.

Η μαζική συμμετοχή στις τελευταίες κινητοποιήσεις άσκησε πίεση στην κυβέρνηση, γεγονός που φάνηκε και στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τους ανακοινώθηκε ότι η συνδεδεμένη ενίσχυση σε μήλα, κάστανα, αμύγδαλα και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα θα παραμείνει για το 2022 και καθ' όλη τη διάρκεια της νέας ΚΑΠ.

Στην ανακοίνωσή τους οι αγρότες σημειώνουν: «Είμαστε ένα βήμα από την οριστική και θετική κατάληξη. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για τον καθένα, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή μας στην αυτοκινητοπομπή να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα: Οι συνδεδεμένες ενισχύσεις θα διατηρηθούν σε όλα τα προϊόντα για όλη την περίοδο της νέας ΚΑΠ έως το 2027!». Ζητούν δημόσια δέσμευση - ανακοίνωση του περιφερειάρχη αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών και διοικητικών αρχών του νομού, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών βουλευτών.

  • Αγωνιστική κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Νάουσα, για το αυξημένο κόστος του ρεύματος στους αγρότες, προγραμματίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ