Τρίτη 10 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Αθωώθηκαν οι αγρότες που δικάζονταν για την αγωνιστική τους δράση

Αθωώθηκαν οι 8 αγρότες που δικάστηκαν χτες στο δικαστήριο Γιαννιτσών, για τη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2016. Οι αγρότες συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με το πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και διώκονταν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τεκμηριώθηκε το αδίκημα και τους αθώωσε.

Στο πλευρό των διωκόμενων αγροτών βρέθηκαν Αγροτικοί Σύλλογοι της Πέλλας και της Ημαθίας, Εργατικά Σωματεία, Ομάδες Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ). Με πανό και συνθήματά όπως «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Οχι στα μέτρα και τα αγροτοδικεία», καταδίκασαν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων.

Συσκέψεις σε Εβρο και Νάουσα

Σύσκεψη διαμαρτυρίας των αγροτών του Τριγώνου διοργανώνουν αύριο Τετάρτη η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου, στις 7.30 μ.μ., στο Κοινοτικό Κατάστημα των Κομάρων. Απαιτούν από κυβέρνηση και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης να αφήσουν τις ψεύτικες υποσχέσεις και άμεσα να παρέμβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει στο σιφόνι των Κομάρων, από το οποίο εξαρτάται η άρδευση περίπου 50.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Τριγώνου.

Την ίδια μέρα, σύσκεψη για τις εξελίξεις και τα σχέδια και έργα που προγραμματίζονται στον τομέα της Ενέργειας στην περιοχή, την ώρα που κόβεται μαζικά το ρεύμα σε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες, διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Καλούν σε συμμετοχή όλους τους μαζικούς φορείς του δήμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ