Τρίτη 10 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση των υγειονομικών

Στην πανυγειονομική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, με απεργία στην Περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική (8 π.μ. - 1 μ.μ.), καθώς και στη συγκέντρωση έξω από τα νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα, στις 8 π.μ., καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει:

«Εχουμε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο, βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία των υγειονομικών, των ασθενών και των περιθαλπόμενων. Ασθένειες που είχαν εξαλειφτεί επανεμφανίζονται!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να μας γονατίσει με νέες περικοπές, κατά 500 εκατ. ευρώ λιγότερα, ενώ παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον. Συγκεκριμένα, το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 έχει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στη λεγόμενη "δίκαιη ανάπτυξή" τους δεν χωράνε τα αιτήματά μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Γιατί όλα αυτά μειώνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, μειώνουν την ανταγωνιστικότητά τους. Να για ποιον στερούμαστε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθούς!».

Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους να απέχουν οργανωμένα και αποφασιστικά από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», να κάνουν στην άκρη τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, είτε ως κυβερνητικοί συνδικαλιστές, είτε ως «αντιπολιτευόμενοι».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα», σημειώνει, «αποτελεί η πλειοψηφία του Σωματείου της Δράμας, που αποτελείται από ψηφοδέλτιο όπου συνεργάζονται ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και έτρεξαν να "αυτοαξιολογηθούν"! Ηγήθηκαν της "αξιολόγησης" στο νοσοκομείο! Οι παρατάξεις αυτές έχουν στηρίξει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στο Δημόσιο, είναι υπέρ της επιχειρηματικής του λειτουργίας, της παράδοσης κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες. Οι ίδιες δυνάμεις βρίσκονται και στην πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, γι' αυτό το λόγο η υπόθεση του αγώνα βρίσκεται στα χέρια των υγειονομικών».

Μεταξύ άλλων, η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους υγειονομικούς να διεκδικήσουν:

-- Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με χρηματοδότηση 100%.

-- Αμεσα να ανανεωθούν τα βιβλιάρια του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων των ανέργων, των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις, να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, Κέντρα Μάνας και Παιδιού, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών. Αμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, στα ιδρύματα Πρόνοιας.

-- Αποκλειστικά κρατικές δωρεάν υπηρεσίες και κέντρα για τις ανάγκες των ΑμεΑ και των υπερήλικων.

-- Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν, με χρηματοδότηση από το κράτος, με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.

-- Καμιά απόλυση εργολαβικού εργαζόμενου, συμβασιούχου ή επικουρικού.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργία των υγειονομικών και πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από την 3η ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους, στις 9.30 π.μ., αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της αυριανής Μέρας Δράσης (2018-05-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 23 Αυγούστου (2013-08-17 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στην Πολυκλινική (2013-06-27 00:00:00.0)
Σήμερα η πανυγειονομική απεργία για δωρεάν Υγεία (2013-06-07 00:00:00.0)
Πανελλαδική δράση και για την Υγεία (2011-06-01 00:00:00.0)
Με το ΠΑΜΕ στην απεργία (2006-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org