Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Απέσυρε προσωρινά την κατάπτυστη τροπολογία

Την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση έβαζε στο στόχαστρο όποιον εργαζόμενο αστυνομικό δεν συμφωνεί με την πολιτική της και που ευνοεί τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού, απέσυρε - προσωρινά - χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκος.

Η σχετική τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου που είχε προγραμματιστεί για χτες το απόγευμα, ο υπουργός απέσυρε την τροπολογία χωρίς καμία εξήγηση. Από την πλευρά του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, αυτό που λεγόταν ήταν ότι δεν ήθελε την τροπολογία στο νομοσχέδιό του, με την οποία άλλωστε και δεν συμφωνούσε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ως ειδικός αγορητής για το νομοσχέδιο, είχε απαιτήσει την απόσυρσή της και στην τοποθέτησή του τόνισε ότι ο υπουργός «ανέλαβε να βγάλει άλλη μία βρώμικη δουλειά για λογαριασμό αυτήν τη φορά ό,τι πιο αντιδραστικού στοιχείου υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία», προσθέτοντας πως «ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό» και πως τη φίμωση και την προσπάθεια χειραγώγησης κάθε αντίθετης φωνής δεν τις κάνει μόνο στην αστυνομία αλλά τις έχει γενικεύσει σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση μπορεί να απέσυρε προσωρινά την τροπολογία, όμως ο σχεδιασμός της παραμένει και αφορά την ένταση συνολικά της κρατικής καταστολής από την κυβέρνηση, σε βάρος των εργαζομένων, του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως προκύπτει από τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Οπως σημείωσε, «και η αξιοποίηση των καμερών, για παράδειγμα, στις στολές των αστυνομικών γενικεύει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, ουσιαστικά υλοποιεί την επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για "έξυπνη" αστυνόμευση, όπως την είχε ονομάσει. Η δε εκπαίδευση και μετεκπαίδευση δεν καθορίζεται με κριτήριο την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά καθορίζεται με κριτήριο το πώς θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο κατασταλτικός χαρακτήρας. Είναι φανερό το τι θέλετε. Θέλετε ακριβώς να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο την κρατική καταστολή και τον κατασταλτικό ρόλο της αστυνομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ