Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Κυβερνοεπίθεση στα πρατήρια καυσίμων

Ο Ιρανός Πρόεδρος Ε. Ραϊσί επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση κυβερνοεπίθεσης την Τρίτη στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών σε βενζινάδικα της χώρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν χάος και σύγχυση για πολλές ώρες.

Αναφερόμενος στην κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τα πρατήρια καυσίμων, είπε ότι είχε σκοπό την πρόκληση «οργής, αταξίας και ανατάραξης». Απέφυγε να κατονομάσει ποια οργάνωση ή χώρα μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς την απέδωσε σε δυνάμεις που δρουν στο εξωτερικό. Ανέφερε δε ότι «θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή ετοιμότητα στον τομέα του κυβερνοπολέμου».

Μέχρι χτες καμία οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη της κυβερνοεπίθεσης. Ωστόσο ο Αμπολχασάν Φιρουζαμπάντι, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Κυβερνοδιαστήματος, συνέδεσε την προχτεσινή επίθεση με μία άλλη που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλη στο σύστημα σιδηροδρόμων του Ιράν και η οποία επίσης είχε αποδοθεί «στο εξωτερικό».

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα με τις μεγάλες ουρές πελατών στα βενζινάδικα δεν επιλύθηκε ούτε χτες, καθώς υπήρχε αυξημένη ζήτηση λόγω των προχτεσινών προβλημάτων τροφοδοσίας.

Τέλη Νοέμβρη οι συνομιλίες στη Βιέννη

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα ο Ιρανός διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα, Αλί Μπαγκερί, σε ανάρτηση στο Twitter μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε την έναρξη των έμμεσων διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ στη Βιέννη, για τη διατήρηση της διεθνούς Συμφωνίας του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, στα τέλη Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ