Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Πάγια θέση η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων από τη γερμανική κυβέρνηση

Συναντήθηκαν χτες αντιπροσωπείες του ΚΚΕ  και της Εθνικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντώνη Σκυλλάκο και τον Μήτσο Κωστόπουλο βουλευτή του ΚΚΕ, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αποτελούμενη από τους Μανόλη Γλέζο, Ευάγγελο Μαχαίρα, Βασίλη Πριόβολο και Καρκούλια Βασίλη.

Η αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής έθεσε το όλο θέμα της διεκδίκησης στην αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και ζήτησε τη συμπαράσταση και την ενεργό δράση του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επανέλαβε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση του Κόμματος για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης. Υπογράμμισε ότι πρόκειται για σοβαρό πολιτικό ζήτημα, ενώ επιπλέον είναι και θέμα αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Τόνισε, επίσης, τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που για καθαρά πολιτικούς λόγους δεν ασχολήθηκαν με το πρόβλημα.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε, ακόμη, ότι «το ΚΚΕ δεσμεύεται να πάρει νέες πρωτοβουλίες για να δυναμώσει το κίνημα διεκδίκησης του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων από τη Γερμανία και να υποχρεώσει την κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει. Θα πρόκειται για την αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας σε βάρος του λαού, σε βάρος της ιστορίας και των παθόντων.

Η αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής παρέδωσε και το ψήφισμα των συμμετεχόντων στην 3η Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με το οποίο διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη στάση της Γερμανίας που δεν καταβάλλει τις οφειλές της προς την Ελλάδα, απαιτείται απ' αυτή να εκπληρώσει τις αναμφισβήτητες οφειλές της απέναντι στην Ελλάδα και στο λαό της, στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και ως μια απόδειξη ότι δε θα επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια ανοσιουργήματα.

Επίσης, στο ψήφισμα καταγγέλλονται οι σύμμαχοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, γιατί με την αδιαφορία τους εξαιρείται η Ελλάδα από όλες τις κατεχόμενες χώρες από τα ναζιστικά στρατεύματα που εισέπραξαν τις αποζημιώσεις. Τέλος, αξιώνεται από την κυβέρνηση να υπερασπίσει τα δίκαια της Ελλάδας και εκφράζεται η απόφαση να μην επαναπαυθούν έως ότου η αδικία εκλείψει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ