Τρίτη 8 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Μαχητική συγκέντρωση και πορεία

Με μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία ο δημοκρατικός λαός της Σταυρούπολης εξέφρασε τη συμπαράσταση του λαϊκού κινήματος της περιοχής στο «Ρ» και καταδίκασε έντονα τις διώξεις εναντίον της εφημερίδας του ΚΚΕ από μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγ. Γιαννόπουλου και της κυβέρνησης Σημίτη.

Στη σύντομη ομιλία του ο Στρ. Θεογνώστου , γραμματέας της ΚΟΒ Σταυρούπολης του ΚΚΕ, που οργάνωσε την κινητοποίηση, επισήμανε ότι «έρχεται σήμερα η κυβέρνηση μέσα από το πρόσωπο του κ. Γιαννόπουλου να μηνύσει το "Ρ" τη μόνη εφημερίδα των εργαζομένων. Μια εφημερίδα, που μόνο από την ιστορική της πορεία καταλαβαίνει κανείς πολύ εύκολα πόσο βαρυσήμαντη και καλά σχεδιασμένη είναι αυτή η μήνυση που αποσκοπεί στη φίμωση του ΚΚΕ, στην τρομοκράτηση του εργατικού κινήματος, που μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται».

Επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται την πιο δυναμική απάντηση από όλο τον ελληνικό λαό και που πρέπει αυτή την απάντηση να τη δώσει στις εκλογές στις 9 Απρίλη, ρίχνοντας κόκκινο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέσω της οδού Λαγκαδά και άλλων δρόμων της συνοικίας και κατέληξε στην πλατεία Τερψιθέας. Οι δρόμοι της εργατούπολης αντήχησαν από τα συνθήματα «Κάτω τα χέρια από το "Ρ"», «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές - Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ