Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Συγκροτήθηκε νέα κυβέρνηση

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Στη συγκρότηση κυβέρνησης μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και ενδοαστικά παζάρια διάρκειας 13 μηνών, έπειτα από την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού τον Αύγουστο του 2020, ο δισεκατομμυριούχος Νατζίμπ Μικάτι ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού, αφού υπέγραψε σχετικό διάταγμα με τον Λιβανέζο Πρόεδρο Μισέλ Αούν.

«Η κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη, αλλά στη βάση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης δεν είναι αδύνατο να ξεπεραστεί», είπε ο Μικάτι στις πρώτες δηλώσεις που έκανε μετά την ανακοίνωση της συγκρότησης κυβέρνησης. Προανήγγειλε επίσης ότι τα λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης, λέγοντας πως «δεν έχουν μείνει αποθέματα για επιδοτήσεις και όλοι θα πρέπει να σφίξουν τη ζώνη».

Την ίδια ώρα, οι οδηγοί φορτηγών στο λιμάνι της Βηρυτού προχωρούν από τη Δευτέρα σε κινητοποιήσεις διαρκείας διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις ύψους 125 δολαρίων, επίδομα μεταφορών, σχολικά επιδόματα για τα παιδιά τους και ετήσια άδεια μετ' αποδοχών. Η απόφαση για απεργία ανακοινώθηκε μετά το νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ