Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στις αντικομμουνιστικές επιθέσεις

Διοργανώθηκαν από το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) σε πολλές περιοχές της χώρας

Από τη διαδήλωση στο Νέο Δελχί
Από τη διαδήλωση στο Νέο Δελχί
Μέρα πανεθνικής δράσης οργάνωσε την Παρασκευή το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), με μεγάλες συγκεντρώσεις, καταγγέλλοντας επιθέσεις οπλισμένων ομάδων του κυβερνώντος ινδουιστικού κόμματος BJP σε γραφεία του ΚΚΙ (Μ) και σε σπίτια αγωνιστών σε όλο το κρατίδιο της Τριπούρα, στη βορειοανατολική Ινδία.

Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε πολλά μέρη στη Δυτική Βεγγάλη, όπως Τζαμουρία, Πουρούλια κ.α., αλλά και στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου παρευρέθηκε ο ΓΓ του Κόμματος, Σιταράμ Γιετσούρι, και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια επίθεση κατά του Κόμματος αλλά για «μια προσπάθεια καταστολής του λαϊκού αγώνα», για να καταλήξει: «Δεν πρόκειται να φοβηθούμε».

Μία από τις επιθέσεις έγινε την ώρα που η Δημοκρατική Ομοσπονδία Νέων της Ινδίας (DYFI), η Νεολαία του ΚΚΙ (Μ), πραγματοποιούσε πορεία στο πλαίσιο πανεθνικής καμπάνιας ενάντια στην ανεργία.

Σε μήνυμα αλληλεγγύης προς το ΚΚΙ (Μ), το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά την έξαρση της αντικομμουνιστικής βίας στο κρατίδιο Τριπούρα της Ινδίας, που έβαλε στο στόχαστρο στελέχη του ΚΚΙ (Μαρξιστικού), τα σπίτια τους και γραφεία του Κόμματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 100 άνθρωποι.

Για το απαράδεκτο και καταδικαστέο αυτό γεγονός φαίνεται ότι ευθύνονται οπλισμένες ομάδες οπαδών του κυβερνώντος κόμματος του Προέδρου Μόντι, BJP. Πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση των αστυνομικών δυνάμεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν παρούσες αλλά δεν απέτρεψαν τις καταστροφές σε βάρος των γραφείων του ΚΚΙ (Μαρξιστικού).

Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση εκατοντάδων λαϊκών ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κομμουνιστών να διαδηλώσουν ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού - λαϊκού κινήματος της χώρας, που σε συνθήκες πανδημίας και σφοδρής επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών και ακτημόνων, συνεχίζει να προτάσσει με μαζικές κινητοποιήσεις τις διεκδικήσεις του, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει εμβόλια και μέσα διαβίωσης για όλους.

Απαιτούμε από τις αρχές την παραδειγματική καταδίκη των υπευθύνων. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των κομμουνιστών δεν θα περάσει, η οργανωμένη εργατική - λαϊκή πάλη θα τη ρίξει στο κενό. Κάτω τα χέρια από τους Ινδούς κομμουνιστές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ