Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Με κλιμάκωση του αγώνα απαντά στα σχέδια της κυβέρνησης
  • Νέα κινητοποίηση στις 17 Σεπτέμβρη στην Περιφέρεια στη Χαλκίδα
  • Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης οργανώνεται στις 2 Οκτώβρη στον κόμβο της Στροφυλιάς

Από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Στροφυλιά στις 21 Αυγούστου
Από το μεγάλο συλλαλητήριο στη Στροφυλιά στις 21 Αυγούστου
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και του αγώνα τους απαντούν οι πυρόπληκτοι και ο λαός της Βόρειας Εύβοιας στα μέτρα και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες για την επιβίωσή τους αλλά ταυτόχρονα στρώνουν τον δρόμο για να μετατραπεί η καταστροφή της Εύβοιας σε ευκαιρία για επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας κάνει γνωστό ότι την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα με αίτημα την άμεση προώθηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Παράλληλα, το Σάββατο 2 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς, με τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών, ενώ επίσης τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα στα πυρόπληκτα χωριά της περιοχής.

«Μόνο ο ενωτικός, ανυποχώρητος αγώνας μας μπορεί να επιβάλει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η πυρκαγιά. Αγρότες, ρετσινάδες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, συκοπαραγωγοί, μικροεπαγγελματίες και εργαζόμενοι στον Τουρισμό και την Εστίαση, μόνο ενωμένοι και με σταθερό οργανωμένο αγώνα θα δώσουμε προοπτική στη ζωή μας και στον τόπο μας», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των πυρόπληκτων.

«Θέλουν να μας κάνουν συμμέτοχους στο έγκλημα»

Σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την «ανασυγκρότηση» της Βόρειας Εύβοιας, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Λίμνη, την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι δήμοι Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας και Ιστιαίας - Αιδηψού και ο Σταύρος Μπένος, επικεφαλής της επιτροπής που συγκρότησε η κυβέρνηση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα τονίζει στην ανακοίνωσή της:

«Η δράση, το ψήφισμα με τα αιτήματά μας έχουν δημιουργήσει πίεση στην κυβέρνηση, στην Περιφέρεια και τους δήμους. Γι' αυτό και επιδιώκουν να μας διασπάσουν και να "μαλακώσουν" τις αγωνιστικές μας διαθέσεις. Αυτό φάνηκε και από τη συζήτηση που έγινε με την αποκαλούμενη Επιτροπή Ανασυγκρότησης με επικεφαλής τον κ. Μπένο, τους κυβερνητικούς εκπροσώπους κ. Τριαντόπουλο και Αμυρά, τον περιφερειάρχη κ. Σπανό και τους δημάρχους κ. Τσαπουρνιώτη και Κοτζιά στη Λίμνη την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη. Προσπάθησαν να μας κάνουν και εμάς "συμβούλους" της κυβέρνησης, δηλαδή συμμέτοχους στο έγκλημα! Αντί να μας δώσουν απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας, ήθελαν να συζητήσουμε όλοι μαζί τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους για να πέσουν σαν τα κοράκια οι μεγάλες επιχειρήσεις στην καμένη μας περιοχή, στη ρημαγμένη μας ζωή! Μιλούσαν για σχέδια σε λευκό χαρτί, ενώ ήδη είχαν ψηφίσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που απορρίπτει το σύνολο των αιτημάτων μας. Δεν εξασφαλίζει αποζημιώσεις για όλους, αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Για τα αντιπλημμυρικά ακούσαμε μόνο αοριστίες και ευχές, ενώ εμείς φτιάχνουμε οχυρά γύρω από τα σπίτια μας για να σωθούμε».

Σημειώνει επίσης ότι στον έναν μήνα που πέρασε από την καταστροφική επέλαση της πυρκαγιάς και έπληξε το σύνολο των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, ο λαός της περιοχής, όπως οργανώθηκε για να σώσει τα χωριά και τα σπίτια του από τις φλόγες, έτσι οργανώνει και τον αγώνα για να μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του. «Δίνουμε τη μάχη μέσα από το Σωματείο των Ρετσινάδων, τον Αγροτικό Σύλλογο, μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων στα χωριά. Συντονίζουμε τον αγώνα μας μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί και με βάση το ψήφισμα από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας στη Στροφυλιά στις 21/8. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη που εκφράζεται από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και του κόσμου προς τον λαό της Βόρειας Εύβοιας, μέσα από τα Στέκια Αγώνα και Αλληλεγγύης που έχουμε στήσει στη Στροφυλιά και στην Ιστιαία», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Συνεχίζουμε. Ο δικός μας αγώνας με το δυνάμωμα των Επιτροπών Αγώνα που υπάρχουν, με τη δημιουργία νέων Επιτροπών στα χωριά και με τη σταθερή και μαζική παρέμβασή μας σε όλα τα επίπεδα (κυβερνητικό - περιφερειακό - δημοτικό), είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση του λαού της Β. Εύβοιας για να πραγματοποιηθεί το σύνθημά μας "Να μείνουμε στον τόπο μας"».

Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας

Κάλεσμα συμμετοχής στη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλιάς απευθύνει ο Αγροτικός - Κτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, σε όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους της Βόρειας Εύβοιας. Καλεί σε μαζική συμμετοχή προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και να οργανωθεί ο αγώνας με αιτήματα:

- Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς μας, εξασφάλιση του χαμένου εισοδήματος. Οχι στα ψίχουλα που μας δίνει η κυβέρνηση. Για να ξαναφτιάξουμε τις καλλιέργειές μας.

- Να παλέψουμε για την εξασφάλιση ζωοτροφών για όλους τους κτηνοτρόφους και για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο.

- Να αποζημιωθούν και να ξαναφτιαχτούν όλες οι σταβλικές εγκαταστάσεις.

- Να αποζημιωθούν οι μελισσοκόμοι και να εξασφαλιστούν μελισσοτροφές για όλο το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ