Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Κινητοποίηση για αντιπλημμυρικά έργα και αποζημιώσεις

Την Κυριακή 12/9 στις 11 π.μ., στην 4η είσοδο του οικισμού ΤΙΤΑΝ

Σε κινητοποίηση την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ., στην 4η είσοδο του οικισμού ΤΙΤΑΝ (Εκκλησιαστικά), καλούν μαζικοί φορείς του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, για να απαιτηθούν άμεσα μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή, αποζημιώσεις και μέτρα αποκατάστασης από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Το κάλεσμα υπογράφουν η Ενωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας - Μάνδρας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Γεωργίου Ερενείας, ο Αναπτυξιακός Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Μάνδρας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Ολοι εμείς οι κάτοικοι των Βιλίων και των διαφόρων οικισμών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, που τις τελευταίες βδομάδες ζήσαμε τον εφιάλτη της φωτιάς, που δώσαμε μάχη για να σώσουμε τις ζωές μας και τις περιουσίες μας, βαδίζουμε στον δρόμο των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας. Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο και το ψήφισμα που εξέδωσαν πριν από λίγες μέρες μάς δίνουν πραγματικό θάρρος και ελπίδα. Το έγκλημα είναι μεγάλο, δεν μπορεί να ξεχαστεί. Είναι έγκλημα ενάντια στον λαό όλης της Αττικής.

Δεν θα μείνουμε παρατηρητές του "μαύρου" της φωτιάς και του "καφέ" της πλημμύρας. Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας που ένας από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου όλης της Αττικής αφέθηκε να καεί απ' άκρη σ' άκρη, με αποτέλεσμα 100.000 στρέμματα να γίνουν στάχτη. Πλέον το μόνο που μπορούμε να αναπνεύσουμε είναι κάρβουνο από τη μία και ο καρκίνος του ΧΥΤΑ Φυλής από την άλλη.

Ολα αυτά τα χρόνια, με ευθύνη του κράτους, δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπυρικής προστασίας και προστασίας του δάσους.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι το Δασαρχείο του Αιγάλεω, στο οποίο υπαγόμαστε και έχει στην ευθύνη του 600.000 στρέμματα δάσους, δεν έχει ούτε έναν δασεργάτη! Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι φέτος δόθηκαν μόλις 30.000 ευρώ για διάνοιξη δασικών δρόμων σε όλη την Αττική, την ίδια ώρα που δίνονται εκατομμύρια σε κλινικάρχες, αεροπορικές εταιρείες, ΜΜΕ και εταιρείες διοδίων. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ούτε τη διαχρονική υποχρηματοδότηση για μέτρα πρόληψης και καταστολής της πυρκαγιάς, ούτε τη διαχρονική υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Βαρεθήκαμε να ακούμε λόγια συμπόνιας μετά από κάθε καταστροφή στην περιοχή μας και δικαιολογίες για το τι φταίει κάθε φορά. Πότε "η μεγάλη καταιγίδα", πότε "η κλιματική αλλαγή" και πότε "τα πολλά μποφόρ". Δεν θα μας ξεγελάσουν τα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Ολοι στον αγώνα!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ