Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
Φεύγουν παιδιά από τον αθλητισμό επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το τεστ

Μπροστά σε νέα οικονομικά βάρη βρίσκονται πλέον αθλητές νεαρής ή μεγαλύτερης ηλικίας σε ερασιτεχνικά σωματεία, καθώς και οι οικογένειές τους, προκειμένου να αθληθούν. Ετσι, μετά το χαράτσι για συμμετοχή στην άθληση και για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, πλέον καλούνται να ξαναβάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την πραγματοποίηση των τεστ κορονοϊού (self test, rapid, μοριακό) που ορίζει το ιατρικό πρωτόκολλο προκειμένου να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες του συλλόγου τους.

Ηδη, φτάνουν στην εφημερίδα καταγγελίες που αναφέρουν ότι, από τις αρχές Σεπτέμβρη και ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν, τα μέλη των αθλητικών συλλόγων και οι γονείς τους ειδοποιούνται από τους υπευθύνους των συλλόγων για την απαραίτητη διενέργεια των τεστ που πρέπει να γίνουν. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται ότι έχουν κλειστεί συμφωνίες με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα προκειμένου να γίνονται τα τεστ πιο γρήγορα.

Αυτή η εξέλιξη σημαίνει για χιλιάδες οικογένειες ότι:

- `Η θα πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να βρουν ένα από τα δωρεάν σημεία διενέργειας τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ

- `Η να πληρώσουν από την τσέπη τους το κόστος των 20 ευρώ ή και παραπάνω σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Μάλιστα, κάποια ιδιωτικά εργαστήρια έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάλογες συμφωνίες με συλλόγους και ομάδες.

Μπροστά σε αυτήν τη νέα οικονομική επιβάρυνση πολλοί γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στους συλλόγους, αφού το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Και αυτό έχει τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, αφού θα αναγκαστούν να χάσουν τις παρέες τους και να απομακρυνθούν από τον αθλητισμό.

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται η έλλειψη από την πλευρά της κυβέρνησης ενός οργανωμένου σχεδίου μέριμνας και στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας, όπου αθλούμενοι και γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν μόνοι τους, μέσω της «ατομικής ευθύνης», τις συνέπειες της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ