Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ταξίδι σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα

Με φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών συνεχίζεται αυτές τις μέρες το ταξίδι του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε όλη τη χώρα.

Στο φροντισμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε κάθε πόλη περιλαμβάνονται αφιερώματα και μουσικά προγράμματα στη μνήμη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου και άλλες εκδηλώσεις, καθώς και στέκια για μαθητές, μικρότερες ηλικίες της νεολαίας κ.ά.

Αναλυτικά, φεστιβαλικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται:

Σήμερα Τετάρτη

Στη Φλώρινα, στο νέο πάρκο. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Θα γίνει αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Αύριο Πέμπτη

Στη Χαλκίδα, στο Κόκκινο Σπίτι. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τους «Κοινούς Θνητούς» και τους «Γκιντίκι».

Στην Ηγουμενίτσα, στα Πλατάνια. Θα μιλήσει ο Γιώργος Δαρδαμάνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας.

Την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη

Στην Καλαμάτα, στο Πάρκο Λιμενικού. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στην Πρέβεζα, στο δημοτικό κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος». Θα μιλήσει η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Στην Καρδίτσα, στο Πάρκο Λουμάκη. Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Στην Ιεράπετρα, στο Πάρκο Μίνως. Θα μιλήσει ο Βάγιας Βάγιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η παράσταση stand up comedy με τους Αλέξανδρο Μαλιάτση και Σπήλιο Φλώρο.

Στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Θα γίνουν συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Στη Νάουσα, στο δημοτικό πάρκο. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ. Θα γίνουν συναυλίες και λαϊκό γλέντι.

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

Στην Καβάλα, στο Πάρκο Φαλήρου. Την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο, τη δεύτερη μέρα.

Στην Κοζάνη, στο πάρκινγκ ΟΣΕ. Στις 11 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμα η συναυλία με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και η παράσταση stand up comedy με τον Αλέξανδρο Σπηλιόπουλο, την πρώτη μέρα, και η συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο τη δεύτερη μέρα.

Στην Κέρκυρα, στην Πάνω Πλατεία. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά την ίδια μέρα.

Στη Ρόδο, στο Πάρκο Θέρμαι. Τη δεύτερη μέρα θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει και η συναυλία με τη Βιολέτα Ικαρη την ίδια μέρα.

Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

Στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμα η συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και το λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Στον Αγιο Νικόλαο, στη Λίμνη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλύβας, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η παράσταση stand up comedy με τους Αλέξανδρο Μαλιάτση και Σπήλιο Φλώρο.

Στη Λαμία, στο Πάρκο Τσαλτάκη. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ, και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Στάθη Δρογώση και την Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Στη Σάμο, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο στο Βαθύ. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ, και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Στο Αίγιο, στην πλατεία Ποσειδώνος. Θα μιλήσει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας.

Την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη

Στην Καστοριά, στην πλατεία Απόζαρι. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται και για την επόμενη βδομάδα σε πολλές πόλεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org