Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κυκλοφορεί νέο τεύχος για «το κόκκινο Αερόστατο»

Το «κόκκινο Αερόστατο», το περιοδικό που επιμελείται η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, ξανασυναντιέται με τους αναγνώστες του, μέσα από το 21ο τεύχος του, που κυκλοφορεί από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Σε αυτό το τεύχος το περιοδικό «θυμάται» όμορφες στιγμές από την παιδική κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου στη Μυτιλήνη και απλώνει το «νήμα» καλώντας τους φίλους του στο 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Καλεί μάλιστα τα παιδιά να εμπνευστούν από το σύνθημα του Φεστιβάλ, να φτιάξουν μια ζωγραφιά και να τη στείλουν στο e-mail του περιοδικού.

Παράλληλα, το περιοδικό, όπως μας έχει συνηθίσει, «δένεται» με τα ζητήματα της επικαιρότητας και σε αυτό το τεύχος απαντά με στοιχεία σε γράμματα μικρών αναγνωστών του για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ και η αγαπημένη στήλη «Το ημερολόγιο ενός απορημένου» σχολιάζει όλη την επικαιρότητα του καλοκαιριού.

Σε αυτό το τεύχος επίσης ξεκινάει ένα καινούργιο αφιέρωμα του περιοδικού που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με διάφορα επαγγέλματα και τιτλοφορείται «Εργαζόμενος άνθρωπος: Σ' αυτόν ανήκει ο κόσμος!», «Σε τι χρειάζεται κάθε επάγγελμα; Τι προσφέρει και σε ποιους;», «Μπορούν όλοι οι άνθρωποι να ασχολούνται με όλες τις εργασίες;», «Πώς είναι η κάθε μέρα στη δουλειά για εργαζόμενους από διαφορετικά επαγγέλματα;», «Ο ίδιος ο εργαζόμενος τι παίρνει από τη δουλειά του;», «Πώς επιλέγει κάποιος σήμερα τι δουλειά θα κάνει;», «Τελικά σε ποιον ανήκει το αποτέλεσμα της εργασίας του;»... Σ' αυτά και άλλα ερωτήματα θα ψάξουν οι αναγνώστες τις απαντήσεις με τη βοήθεια του περιοδικού σε αυτό αλλά και τα επόμενα τεύχη.

Μια σειρά από σελίδες του περιοδικού αφιερώνονται στους αγώνες του λαού μας τη δεκαετία του '40, με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Το διήγημα αυτού του τεύχους αποτελεί απόσπασμα θεατρικής διασκευής από το μυθιστόρημα του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή «Τα παιδιά της Αθήνας», ενώ στη στήλη «Ενα τραγούδι μια ιστορία» τα παιδιά μαθαίνουν για τον «ύμνο του ΕΛΑΣ».


Στα θέματα του αθλητισμού, το περιοδικό αφιερώνει ένα δισέλιδο στον Κουβανό χρυσό Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας, Χούλιο Σέζαρ ντε Λα Κρουζ, και τον αγώνα του με τον Εμάνουελ Ρέγιες, για να διατρανώσει το μήνυμα αλληλεγγύης στον ηρωικό κουβανικό λαό, ενώ σε άλλες σελίδες φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το άθλημα της ξιφασκίας.

Στην ενότητα «Ζώα - φύση - περιβάλλον», με παιχνιδιάρικο τρόπο μιλάει για την επιστήμη της μετεωρολογίας, ενώ δεν λείπουν και οι άλλες καθιερωμένες στήλες του περιοδικού, με το κόμικ αυτού του τεύχους να αφιερώνεται στο άνοιγμα των σχολείων, προτάσεις για όμορφες χειροτεχνίες, σελίδες για σκάκι και σπαζοκεφαλιές. Οπως μας έχει συνηθίσει δε το περιοδικό στα τεύχη του που κυκλοφορούν τον Σεπτέμβρη, δίνει δώρο μια όμορφη αφίσα όπου τα παιδιά μπορούν να γράψουν το ωρολόγιό τους πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ