Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στις σχολές μας!

«Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της: Ούτε το φθινόπωρο, ούτε την άνοιξη, ούτε ποτέ! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!». Τα παραπάνω τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε σχόλιό της με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για αναβολή της εισόδου πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές.

Σημειωτέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε προχτές την αναβολή σε ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών για τις προσλήψεις και στην εκπαίδευση που απαιτείται από αυτούς που θα τη στελεχώσουν, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αναβολή που δεν προσδιορίζεται χρονικά.

«Η δεύτερη στη σειρά αναβολή μόνο ένα πράγμα αποδεικνύει: Η κυβέρνηση μετράει και φοβάται την οργανωμένη διεκδίκηση, τους μαζικούς και πολύμηνους αγώνες μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, κόντρα στις απαγορεύσεις, τη στήριξη του οργανωμένου εργατικού κινήματος στα δίκαια αιτήματά μας», τονίζει το ΜΑΣ και προσθέτει: «Αυτός ο αγώνας πρέπει τώρα να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί! Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη στο σύνολό του, από τις κάμερες και τις κάρτες εισόδου μέχρι τις διαγραφές και τα πειθαρχικά! Για να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org