Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί - όχι στους εκβιασμούς!

Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας από χτες ενάντια στο μέτρο των αναστολών εργασίας και την προώθηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας

Από την κινητοποίηση στα ΤΕΠ του «Ευαγγελισμού»
Από την κινητοποίηση στα ΤΕΠ του «Ευαγγελισμού»
Με συγκεντρώσεις σήμερα το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους αντιδρούν στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις, καθώς και σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων.

Αύριο, Πέμπτη, μέρα έναρξης της εφαρμογής του μέτρου, στην περίπτωση που έστω και ένας εργαζόμενος τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, η απάντηση θα δοθεί με στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.), στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν συγκεντρώσεις στις 11 π.μ., στο υπουργείο Υγείας για την Αττική, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για τη Θεσσαλονίκη, στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων στην υπόλοιπη χώρα.

Παρεμβάσεις - κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα ενάντια στο μέτρο των αναστολών εργασίας για εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί από σωματεία: Στον «Ευαγγελισμό», στις 7 π.μ., στις πύλες. Στο ΚΑΤ, στις 7 π.μ., στις πύλες. Στο ΠΑΓΝΗ, στις 7 π.μ., στην πύλη. Στο «Θριάσιο», στις 8 π.μ., στις διοικητικές υπηρεσίες. Στο Νοσοκομείο Σάμου, στις 7 π.μ., στην κεντρική είσοδο.

Εξω από τις διοικητικές υπηρεσίες συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο «Θριάσιο»
Εξω από τις διοικητικές υπηρεσίες συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο «Θριάσιο»
Κινητοποίηση θα γίνει σήμερα και στην Ικαρία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Κηρύκου.

Χτες το πρωί, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΝΕ, Γιώργος Φερεντίνος, υπογραμμίζοντας πως το Σωματείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου κανένας εργαζόμενος να μην τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, να μην απολυθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, καταδίκασε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων με την εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εργασίας των τμημάτων του νοσοκομείου. Αμέσως μετά, ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση. Την υποχρέωσή του να εφαρμόσει τον νόμο επικαλέστηκε ο διοικητής, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνιστεί κάποιο σχέδιο για την αναπλήρωση των εργαζομένων που ενδεχομένως να τεθούν σε αναστολή.

Σε συγκέντρωση και κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών προχώρησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο», ενώ στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρός του, Μανώλης Βαρδαβάκης. Ανάμεσα σε άλλα, το Σωματείο καταγγέλλει τα κυβερνητικά σχέδια για ΣΔΙΤ και καταργήσεις νοσοκομείων, διεκδικεί να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας εργαζόμενος, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, αλλά να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Λάρισα
Λάρισα
Σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση προχώρησε, επίσης χτες, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΑΤ. Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τόσο το μέτρο της αναστολής καθηκόντων όσο και την απόφαση για αναστολή όλων των αδειών του λιγοστού και εξουθενωμένου προσωπικού. Κατήγγειλαν ακόμα το γεγονός ότι νοσηλευτές έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα, με τα οποία «ενημερώνονται» πως θα τεθούν σε αναστολή, πρακτική απέναντι στην οποία ακόμα και ο διοικητής αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να τεθεί σε αναστολή τηλεφωνικά ή προφορικά. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, το μέτρο των αναστολών αξιοποιείται για παραπέρα είσοδο των επιχειρήσεων στο νοσοκομείο. Ετσι, η αναπλήρωση των τραπεζοκόμων που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις, θα γίνει με προσωπικό από τον εργολάβο που ήδη δραστηριοποιείται στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Στη Λάρισα

Αντιδρώντας στη μετατροπή του εμβολιασμού από την κυβέρνηση σε όχημα για αναστολές εργασίας, απολύσεις και διώξεις εργαζομένων, καθώς και σε εργαλείο για να μεταφερθούν οι κυβερνητικές ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας και την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας στις πλάτες των εργαζομένων, εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας πραγματοποίησαν χτες νέα κινητοποίηση στο προαύλιο του νοσοκομείου. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που μαζί με τη στήριξή της στον αγώνα των υγειονομικών, μετέφερε το κάλεσμά της για να δυναμώσει ο αγώνας όλου του λαού για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ