Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στον δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν εκατομμύρια νοικοκυριά

Η φτώχεια φουντώνει στις ΗΠΑ. Εδώ, άστεγοι στο Ντένβερ

Copyright 2020 The Associated

Η φτώχεια φουντώνει στις ΗΠΑ. Εδώ, άστεγοι στο Ντένβερ
OYΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στην αβεβαιότητα ζουν πάνω από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί ενοικιαστές, καθώς λόγω ανεργίας, φτώχειας και άλλων συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης - η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημία - έχουν μείνει πίσω στα ενοίκια, χρωστώντας στους ιδιοκτήτες συνολικά περίπου ...20 δισ. δολάρια!

Η αίσθηση αβεβαιότητας ενισχύεται μετά την εκπνοή προθεσμίας για την ανάσχεση εξώσεων τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στο φόντο της ενδοαστικής κόντρας για διάφορα ζητήματα μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο. Την Κυριακή πάντως, και υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης, ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών και χτες η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ζήτησαν από την κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να παρατείνει το μορατόριουμ στις εξώσεις, ενώ υποτίθεται ότι το είχε ζητήσει και ο τελευταίος από το Κογκρέσο την Πέμπτη. Ανακοινώσεις για το θέμα αναμένεται να κάνει σήμερα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Παράλληλα, οργανώσεις ιδιοκτητών αντιτάχθηκαν στο μορατόριουμ, καθώς ορισμένοι εξ αυτών δυσκολεύονται να μείνουν συνεπείς σε δικές τους υποχρεώσεις που αφορούν πληρωμές στεγαστικών δανείων, φόρων και ασφαλιστικών πληρωμών.

Το ίδιο διάστημα ο τέως Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να παλέψει για μία «δεύτερη ευκαιρία» στην εξουσία, συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερα χρήματα μέσω μίας οργάνωσης που έφτιαξε λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοέμβρη. Χτες, συνεργάτες του Τραμπ ανακοίνωσαν ότι έχουν συγκεντρωθεί έκτοτε πάνω από 102 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων 3,2 εκατ. τους τελευταίους μήνες. Επικαλούμενος αυτό, ο Τραμπ ισχυρίστηκε χτες πως αποτελεί ένδειξη ότι πολλοί Αμερικανοί πολίτες τον εμπιστεύονται και «θέλουν να αγωνιστούν για την αλήθεια». Επανέλαβε τους ισχυρισμούς περί «κλεμμένης εκλογικής νίκης» και για συνεχείς διαβουλεύσεις και συναντήσεις με στελέχη «της κυβέρνησής του», μολονότι έχει πάψει να είναι Πρόεδρος από τον Γενάρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org