Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέες απειλές κατά της Κούβας

Από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στην Κούβα
Από την ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στην Κούβα
Συνεχίζει τις επιθέσεις της ενάντια στην Κούβα η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Σε συνάντησή του με την αντικουβανική μαφία του Μαϊάμι, στα τέλη της περασμένης βδομάδας, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε ότι θα κλιμακώσει το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της, με στόχο την ανατροπή των κατακτήσεών του και της εξουσίας του. Με πρόσχημα την «καταστολή των διαδηλώσεων», ή «την καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων», όπως παρουσίασε το σχέδιο των βίαιων επεισοδίων στις 11 Ιούλη, που στήθηκε από τις ΗΠΑ, διαμήνυσε ότι θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις. Η κυβέρνηση της Κούβας μαζί με τον λαό ακύρωσαν τα προβοκατόρικα σχέδια από λίγους αντεπαναστάτες, ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες περί αγνοούμενων ή βασανισμών, αφού οι κρατούμενοι για τα βίαια επεισόδια αντιμετωπίζουν ό,τι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας και διώκονται για ποινικά αδικήματα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει και το ζήτημα του περιορισμού των εμβασμάτων από συγγενείς Κουβανών στις ΗΠΑ ενώ διατηρεί ακέραιες τις κυρώσεις προηγούμενων κυβερνήσεων και τις 243 της κυβέρνησης Τραμπ.

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ, με συμμάχους τους, ανάμεσά τους και η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρούν να πνίξουν την Κούβα, αυτή δέχεται καθημερινά βοήθεια από όλο τον κόσμο για να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό και τις επιπρόσθετες συνέπειες την περίοδο της πανδημίας. Η βοήθεια αυτή είναι η ανταπόδοση για την πολύπλευρη διεθνιστική αλληλεγγύη που η Κούβα προσφέρει σε πολλές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ