Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «HQF - MIMIKOS» ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Αποκτούν τη δική τους συλλογική φωνή με το σωματείο τους

Στην ίδρυση Σωματείου στην «HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ» (Ομιλος Φιλίππου) προχώρησαν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Εύβοια, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στη συλλογική τους οργάνωση για την προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η προσωρινή διοίκηση του Σωματείου, εντός των επόμενων έξι μηνών θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ μέλη του Σωματείου μπορούν να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Εύβοια, εφόσον έχουν συμπληρώσει δύο μήνες στη δουλειά.

«Το Σωματείο μας θα είναι η δικιά μας φωνή, ο δικός μας λόγος, το αποκούμπι κάθε συναδέλφου», τονίζει στην ανακοίνωσή της η προσωρινή διοίκηση. Σημειώνει επίσης ότι σκοπός του Σωματείου είναι «να συγκεντρώνει τα προβλήματα που ούτως ή άλλως συζητάμε στους διαδρόμους, στα διαλείμματα κ.τ.λ. και να τα μεταφέρει στη διοίκηση της εταιρείας προκειμένου να βρίσκονται λύσεις». Επίσης, «να ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους και να παρεμβαίνει όπου υπάρχουν προβλήματα, να διεκδικεί καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας, όπως π.χ. την εφαρμογή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ή ό,τι άλλο θα αποφασίζεται από όλους μας».

Η δημιουργία επιχειρησιακού Σωματείου στις εγκαταστάσεις της «ΜΙΜΙΚΟΣ» στην Εύβοια έρχεται ως επιστέγασμα της δράσης που ανέπτυξαν πρωτοπόροι εργαζόμενοι για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας από την πανδημία, καθώς και του αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά.

Με τη στήριξη μάλιστα του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο πτηνοσφαγείο της επιχείρησης συμμετείχαν καθολικά στην απεργία στις 10 Ιούνη, ενώ με τη δημιουργία του επιχειρησιακού Σωματείου κάνουν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωσή τους για την προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στη δουλειά και τη ζωή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νέκρωσαν» χώροι δουλειάς και ολόκληροι κλάδοι σε όλη τη χώρα(2022-11-12 00:00:00.0)
Ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων και για ΣΣΕ(2022-08-30 00:00:00.0)
Στάση εργασίας σήμερα στις εγκαταστάσεις της «HQF ΜΙΜΙΚΟΣ»(2022-06-02 00:00:00.0)
Κινητοποίηση σήμερα στον ΕΦΚΑ για την καταβολή όλων των ενσήμων σε εργαζόμενους(2022-02-23 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στις απολύσεις(2020-07-02 00:00:00.0)
«Τερτίπια» και απολύσεις(1999-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ