Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η μεγάλη συναυλία - σταθμός στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Στις 8.30 μ.μ. στη Λάρυμνα το αγωνιστικό ραντεβού

Η καρδιά της εργατικής τάξης και του λαού χτυπά σήμερα το βράδυ στη Λάρυμνα. Εργαζόμενοι και σωματεία ενώνουν τη φωνή τους με τους γνωστούς λαϊκούς ερμηνευτές Γιώργο Μαργαρίτη, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Κανέλλο και Κωνσταντίνο Μαργαρίτη δείχνοντας για μία ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους στον πολύμηνο και εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Μαζί τους αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες και νέοι από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας, την Εύβοια, την Αθήνα και τον Πειραιά, που δίνουν απάντηση στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, συμμετέχοντας στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης - συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που συνδιοργανώνουν στις 8.30 μ.μ., στη Λάρυμνα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Λεωφορεία από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Χαλκίδα, τη Λαμία, τη Θήβα, τη Λιβαδειά θα αναχωρήσουν το απόγευμα για τη Λάρυμνα. Για μία ακόμη φορά η εργατική τάξη και ο λαός ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που εδώ και 20 μήνες στέκονται όρθιοι απέναντι στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στα μονοπώλια και τους μηχανισμούς τους. Δείχνουν στους ηρωικούς εργάτες στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, στα μεταλλεία και σε κάθε εγκατάσταση της ΛΑΡΚΟ ότι δεν είναι μόνοι τους. Δίνουν κουράγιο για τη συνέχιση του δύσκολου αγώνα και αγωνιστική απάντηση σε όλους όσοι επιδιώκουν να διασπάσουν την ενότητά τους.

Αφετηρία για νέους αγώνες

«Η ανταπόκριση σωματείων και εργαζομένων από κάθε γωνιά της χώρας είναι συγκινητική. Δεν είναι μόνο τα σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή και ναυλώνουν λεωφορεία για τη Λάρυμνα, αλλά δεκάδες ακόμη σωματεία και πολύ περισσότεροι απλοί εργαζόμενοι που δεν μπορούν να παραβρεθούν και μας στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα μας», αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας. Και προσθέτει: «Η εκδήλωση είναι κι αυτή μια κινητοποίηση. Ενας ακόμη μεγάλος σταθμός στον αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, 20 μήνες τώρα, ενάντια στην κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ, στην ΕΕ, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον πλούτο του λαού, αλλά και στους μηχανισμούς τους μέσα και έξω από το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ. Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους των Σωματείων και όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ τόσο τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο όσο και όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Μια πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε».

Και συνεχίζει: «Η συναυλία - κινητοποίηση, η αλληλεγγύη που δείχνουν η εργατική τάξη και ο λαός, είναι η καλύτερη απάντηση τόσο απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς για τη ΛΑΡΚΟ, όσο και συνολικότερα απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους. Απάντηση στο νομοσχέδιο - τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε ακόμη φθηνότερο εργατικό δυναμικό, εξυπηρετώντας τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αφετηρία για νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, εργαζομένων άλλων επιχειρήσεων του κλάδου, όπως των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για συντονισμό και οργάνωση της διεκδίκησης και του αγώνα ολόκληρης της εργατικής τάξης και του λαού».

Λεωφορεία για τη συναυλία

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, συμμετέχοντας στη σημερινή συναυλία - κινητοποίηση, εκφράζουν με ανακοινώσεις τους συνδικάτα της Στερεάς Ελλάδας, όπως το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το Εργατικό Κέντρο Θήβας, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, τα κλαδικά συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας και Μετάλλου Θήβας - Οινοφύτων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας αναφέρει ότι σήμερα, στις 7 μ.μ., πούλμαν για τη Λάρυμνα θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (πάρκο Τσαλτάκη).

Επίσης, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί τα μέλη της και συνολικά τους εργαζόμενους της περιοχής να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να συμμετάσχουν στη συναυλία (δηλώσεις συμμετοχής τους για τα λεωφορεία μετακίνησης στο τηλ. 6944.303.068).

Λεωφορείο για τη Λάρυμνα έχει δρομολογήσει και το Εργατικό Κέντρο Θήβας, το οποίο θα αναχωρήσει στις 7 μ.μ. από το ΚΤΕΛ της Θήβας.

Επίσης λεωφορείο δρομολογεί και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, το οποίο θα αναχωρήσει για τη Λάρυμνα στις 7 μ.μ. από την πλατεία Λ. Κατσώνη (Ζάππειο).

Σωματεία της Αττικής καλούν στη συναυλία

Κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απευθύνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Θα δρομολογηθούν πούλμαν με δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα και στο mail του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής: 210.4110.148 - 210.4129.496, e-mail: metallo.attikis@gmail.com - metalo.ellada@gmail.com και στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τηλ. 210.3827.122, e-mail: info@syndikatooikodomonathinas.gr


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org