Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ
Απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον «Κυπριώτη»

Αίτημα στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, που είναι πλέον αρμόδιος από το υπουργείο Εργασίας για να ορίσει συνάντηση με την εργοδοσία, κατέθεσε για το ζήτημα των 700 εργαζομένων του ομίλου «Κυπριώτη» το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι και το κλαδικό σωματείο του νησιού συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους σε τοπικό επίπεδο, προγραμματίζοντας παράσταση στο ΣΕΠΕ Κω και ενημερωτική σύσκεψη τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ., απαιτώντας εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, εισοδήματος και Ασφάλισης για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι οι 700 εργαζόμενοι του ομίλου «Κυπριώτη» στο νησί παραμένουν για δεύτερη χρονιά χωρίς δουλειά. Οπως σημειώνει το Σωματείο, «μοναδικό εισόδημα για όσους με αποκλειστικά ευθύνη του ομίλου έμειναν χωρίς δουλειά είναι τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης ειδικού σκοπού του Μαΐου, που κατατέθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Οι συνάδελφοι τραβούν τον δικό τους Γολγοθά με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού του Ιουνίου, αλλά και αν θα είναι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας και για πόσο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ