Τρίτη 30 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων και για ΣΣΕ

Σήμερα η συναυλία αλληλεγγύης με εργατικά σωματεία στην πύλη του εργοστασίου

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης και αποφασισμένοι να νικήσουν, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις έως και αύριο, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την πάλη τους.

Σήμερα Τρίτη, μαζί με τα εργατικά σωματεία προετοιμάζουν την επιτυχία της λαϊκής βραδιάς αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 το απόγευμα μπροστά στην πύλη του εργοστασίου. Την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ και το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στο μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αποψινή λαϊκή βραδιά - συναυλία αλληλεγγύης απευθύνουν τα εργατικά σωματεία, τονίζοντας ότι «σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους εργαζόμενους στη "Μαλαματίνα". Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, η νίκη τους θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης».

Το κάλεσμα υπογράφουν: Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδος, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά, Νομού Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Ενωση Λογιστών Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ.

Συνέντευξη Τύπου στη Χαλκίδα

Παράλληλα, μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» θα υποδεχθούν στη Χαλκίδα το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας και σωματεία της περιοχής, αύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου, εκφράζοντας τη στήριξη στον ηρωικό αγώνα που δίνουν ενάντια στις απολύσεις. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση «Μαλαματίνα», εκτός από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων και των εργαζομένων, διαθέτει εγκαταστάσεις και στην περιοχή της Εύβοιας και Βοιωτίας, όπου τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών της περιοχής πραγματοποίησαν εξορμήσεις το προηγούμενο διάστημα εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.

Αυτήν τη φορά, αύριο Τετάρτη θα υποδεχθούν στη Χαλκίδα τα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Δυναμώνει και η διεθνής αλληλεγγύη

Στο πλευρό των απεργών είναι και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), EUROF-WFTU, καλώντας τα συνδικάτα της Ευρώπης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους και απαιτώντας να σταματήσει η καταστολή, να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην εταιρεία «Μαλαματίνα» και των στελεχών της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών και του ΠΑΜΕ, Γιάννη Φραγγίδη και Γιάννη Νιβορλή, που προσήχθησαν για να εκφοβηθούν οι εργαζόμενοι.

Το Συνδικάτο USB Ιταλίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απεργούς της «Μαλαματίνα» που «βρίσκονται σε απεργιακό αγώνα για την ακύρωση των απολύσεων 15 εργαζομένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνίζονται ενάντια στους εκφοβισμούς, στην καταστολή και τα δικαστήρια». Και δηλώνει: «Είμαστε μαζί σας. Οταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και αγωνίζονται κερδίζουν. Πλήρης αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη "Μαλαματίνα"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ