Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αύριο η εκδήλωση τιμής στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Στις 7.30 μ.μ. έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ καλούν φοιτητές και εργαζόμενοι

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, οργανώνουν αύριο Τετάρτη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου Πανεπιστημίου, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αττικής, έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης), όπου δολοφονήθηκε πριν από 41 χρόνια η ΚΝίτισσα φοιτήτρια της Παντείου.

«41 χρόνια μετά και τα οράματα της Σωτηρίας, ο δρόμος που διάλεξε, παραμένουν επίκαιρα, είναι πυξίδα στην πάλη και τους αγώνες μας σήμερα!», τονίζει στο κάλεσμά της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ.

«Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της δείχνει τον δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης των φοιτητών, σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα», συνεχίζει.

«Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή προσφορά, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων και έργων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης», τονίζουν η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και το κλαδικό Συνδικάτο Αττικής και προσθέτουν:

«Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ δεν διαφέρει καθόλου από αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίσει και να οργανώσει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους, να σπάσει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο.

Μετά τις βαριές θυσίες που πλήρωσε η εργατική τάξη τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της νέας οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημίας, με πάνω από 12.500 θύματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, φορτώνουν τη νέα καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους με μπαράζ νομοσχεδίων που κάνουν πιο φτηνή και "ευέλικτη" την εργατική δύναμη, βάζουν τεράστια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας. Εχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν κάθε φωνή που σήμερα αμφισβητεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org