Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκτιμήσεις για 20.000 απορριπτέους

Σε περισσότερους από 20.000 εκτιμάται ότι θα φτάσει ο αριθμός των απορριπτόμενων λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, βάσει έρευνας που παρουσίασε χτες η ΟΙΕΛΕ.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι η πίεση ήταν μεγαλύτερη για τους υποψηφίους σε τμήματα με ειδικά μαθήματα. Αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου «υποψήφιοι με "άριστα" (20) στη Φυσική ή στα Μαθηματικά δεν εισάγονται στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών», «αριστούχοι υποψήφιοι, με επιδόσεις 17 και 18, αποκλείονται από τις Αρχιτεκτονικές», «αριστούχοι υποψήφιοι των ΤΕΦΑΑ, πρωταθλητές σε Ολυμπιακά αθλήματα όπως πάλη ή τάε κβον ντο, απορρίπτονται λόγω επιδόσεων στους δρόμους ταχύτητας ή στην κολύμβηση».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έρευνας, τα ποσοστά υποψηφίων κάτω από την ελάχιστη βάση είναι ανά τύπο Λυκείου: Ημερήσια ΓΕΛ 34,68%, Εσπερινά ΓΕΛ 81,37%, Ημερήσια ΕΠΑΛ 43,43% και Εσπερινά ΕΠΑΛ 35,71%.

Οπως συμπεραίνεται, οι απορριπτόμενοι λόγω της ελάχιστης βάσης θα ξεπεράσουν τις 20.000, θα αυξηθεί η «πελατεία» σε ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια και θα υπάρξει μεγάλη απώλεια φοιτητών σε μια σειρά από περιφερειακά Τμήματα πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org