Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χτες το μεσημέρι η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αίτημα την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Κοκονά, συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα και κάλεσε την κυβέρνηση «έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, να πάρει πίσω ένα μέτρο που υποτίθεται πως προωθεί τη λεγόμενη "αριστεία", αλλά στην ουσία βάζει ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση».

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στο υπουργείο Παιδείας και να ζητήσει και ο ίδιος τη μη εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Οπως τόνισε ο Θ. Κοκονάς, περίπου 20.000 - 22.000 μαθητές πετιούνται εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με περίπου το 1/3 στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω της ελάχιστης βάσης. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν πολλαπλά παραδείγματα μαθητών με υψηλές βαθμολογίες οι οποίοι δεν καταφέρνουν να περάσουν στη σχολή της επιλογής τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω η μαθήτρια Αλεξία Μελετλίδου, που συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας. Συγκέντρωσε 20.227 μόρια, δηλαδή περίπου 2.500 μόρια παραπάνω από την περσινή βάση της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, την πρώτη της επιλογή, αλλά έμεινε εκτός της Σχολής για 0,03 στο Ελεύθερο Σχέδιο. Η θέσπιση της ΕΒΕ από την κυβέρνηση, καταγγέλλει, την αναγκάζει να σπουδάσει στην Αρχιτεκτονική των Ιωαννίνων, επιβαρύνοντας οικονομικά την οικογένειά της, που διαμένει στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ